Onlangs nog Club Brugge-kwelduivel in Europa, nu 2 goals voor land: "Mijn favoriete speler!"

Bij de fans van Club Brugge zal ene Cenk Tosun wel nog een belletje doen rinkelen. Blauw-zwart speelde enkele weken geleden tegen Besiktas en leek op weg naar een meer dan verdiende overwinning. Maar dan sloeg het noodlot toe... Casper Nielsen luidde met een dramatische laterale bal de gelijkmaker in, van Cenk Tosun. De Turkse spits maakte van goals maken zijn beroep en bewees dat zondagavond voor de zoveelste keer. Dit keer voor het nationale elftal van Turkije.

Cenk Tosun twee goals Turkije

Tosun moest in de EK-kwalificatiematch tegen Letland op de bank beginnen en mocht pas een kwartier voor affluiten opdraven. Genoeg tijd om te scoren, zo bleek... Tosun slaagde er in die korte invalbeurt (net zoals tegen Club Brugge) in om te scoren. Twee keer zelfs. Turkije nam met 4-0 de maat van de Letten en is zo geplaatst voor het EK in Duitsland.

"Ja Cenk Tosun is absoluut de eerste spits van het nationale team als hij fit is. Hij is een van onze belangrijkste troeven."

"Cenk Tosun zou de aanvoerder van het team moeten zijn."

"Cenk Tosun is de enige speler die er toe doet voor mij, in het nationale elftal."

"Cenk Tosun is teruggg!"

"Is Cenk Tosun vanaf nu in de GOAT debatten???"

"Ik zei niet voor niets dat Tosun erin moest komen..."

"Ook zal zit hij in een ander team, mijn favoriete speler is Cenk Tosun. Gisteren toonde hij weer waarom ik van hem hou."

Bekijk hieronder één van zijn goals:

Ook interessant