Wie is Jan Mulder?

Wie is Jan Mulder? 

Jan Mulder werd geboren op 4 mei 1945 in het Nederlandse Bellingwolde. Hij begon zijn professionele carrière op twintigjarige leeftijd bij RSC Anderlecht en na zeven jaar trok hij naar Ajax. In totaal speelde Mulder ook acht interlands voor Oranje. Nu is hij analist en columnist. 

Hoe oud is Jan Mulder? 

In 2022 wordt Jan Mulder 77 jaar. 

Op welke positie speelde Jan Mulder? 

Jan Mulder was een diepe spits met een neus voor goals. 

Bij welke jeugdclub speelde Jan Mulder? 

Zijn jeugdopleiding kreeg Jan Mulder bij het Nederlandse WVV 1896. Daar zat hij twee jaar, totdat hij naar RSC Anderlecht vertrok. 

Bij welke clubs speelde Jan Mulder? 

Jan Mulder speelde in zijn tienjarige carrière bij twee clubs, namelijk RSC Anderlecht en Ajax. Bij de Brusselaars speelde hij 145 wedstrijden en scoorde daarin 91 doelpunten. Bij Ajax was de spits goed voor zestien treffers in 56 wedstrijden. 

Was Jan Mulder ooit international? 

In 1963 speelde Jan Mulder drie interlands voor Nederland en in de periode van 1967 tot 1970 ook nog eens vijf wedstrijden voor de amateurs van het nationale elftal. Hij kon maar één keer scoren voor Oranje. 

Won Jan Mulder ooit de Gouden Schoen? 

Neen, Jan Mulder won nooit de Gouden Schoen. 

Welke prijzen won Jan Mulder? 

Jan Mulder werd vier keer landskampioen van België met RSC Anderlecht en wist één keer de Beker van België te winnen. Daarnaast won hij met Ajax ook de Europacup I in 1973. In datzelfde jaar won hij ook de Eredivisie en pakte hij de UEFA Super Cup. 

Welke individuele prijzen won Jan Mulder?

Hij werd éénmaal topschutter in de Belgische competitie, dat was in 1967. Jan Mulder was ook twee keer de beste schutter in de Belgische Beker. 

Is Jan Mulder getrouwd? 

Ja, in 1968 trouwde hij met Johanna van der Wal. 

Heeft Jan Mulder kinderen? 

Samen met zijn vrouw heeft Jan Mulder twee kinderen. Twee zonen: Youri en Geret, die beide in Brussel werden geboren. Youri Mulder is ook een ex-voetballer en tegenwoordig analist.

Is Jan Mulder columnist? 

Ja, in het verleden werkte Jan Mulder al voor verschillende dag- en weekbladen. In 2015 maakte hij de overstap van het Nieuwsblad naar HLN en momenteel heeft hij ook een column in HUMO. 

Is Jan Mulder analist? 

Ja, samen met Marc Degryse is hij vaak te zien op VTM dat is dan vooral bij Champions League-wedstrijden of bij wedstrijden van de Rode Duivels

Jan Mulder in De Laatste Show

Jan Mulder is een graag geziene gast in allerlei tv-programma's en zo was hij ook te gast bij Michiel Devlieger in De laatste show. Daar gaat hij in tegen de gast die er zit. Bekijk hier hoe Jan Mulder uit zijn dak gaat.