Club Brugge-aanwinst komt met héél straf verhaal: "Liet geneeskunde vallen voor Club Brugge"

Club Brugge heeft met Bjorn Meijer zijn eerste zomertransfer beet. Het betaalde uiteindelijk zes miljoen euro voor de Nederlander van Groningen. Hij speelt op de linksback en zal in de zomer het Brugse team versterken. Meijer is alvast heel ambitieus, zo laat hij zijn studies vallen om de absolute top te halen. We zijn alvast benieuwd hoe snel de relatief onervaren Nederlander zich aanpast aan de Jupiler Pro League. 

Bjorn Meijer

"Hoever reiken mijn ambities? Heel ver. Nu denk ik enkel aan Brugge, maar ik heb mezelf altijd gezegd: ik wil de absolute top halen. En daar doe en laat ik alles voor. Dat is ook de reden dat ik mijn studies wellicht laat vallen. Ik heb op het middelbaar m’n vbo-diploma afgerond met een pakket waardoor ik geneeskunde zou kunnen studeren. Maar als het zo doorgaat en ik bij Brugge doorbreek, zit dat er niet in. Dan wordt het te druk.", aldus de aanwinst van blauw-zwart.

Quote Bjorn Meijer over Club Brugge

Tweets over Bjorn Meijer

Op Twitter waren er heel wat Nederlandse fans die zes miljoen euro wel een heel hoge prijs vinden voor iemand die nog maar 25 profmatchen gespeeld heeft én een marktwaarde heeft van €750.000.

Wie is Bjorn Meijer?

Bjorn Meijer is een geboren en getogen Groninger. De 19-jarige linkervleugelverdediger is 190cm groot en maakte pas op de laatste speeldag van vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Dit seizoen beleeft hij zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. Meijer is een van de betere jonge spelers bij de Nederlanders en wekte in die korte periode al heel wat interesse van clubs uit binnen- en buitenland. Een van die clubs was dus Club Brugge

Jeugdinternational Oranje

Bjorn Meijer is via VV Helpman in de jeugd van FC Groningen terecht gekomen. In september 2021 tekende hij een profcontract voor twee jaar. Bij de Nederlandse club koos hij voor het rugnummer 40. Hij komt ook uit voor de nationale ploeg onder negentien van Oranje, waarvoor hij al twee wedstrijden speelde. De linksachter behaalde in 2021 een vwo-diploma, een vergelijkbare onderwijsvorm in Vlaanderen is het algemeen secundair onderwijs (aso). Zijn teller bij Groningen staat nog maar op 22 wedstrijden, waarvan veertien basisplaatsen. Merijn Slagter, een journalist uit Groningen omschrijft Meijer als: “Iemand die alle vakjes van een moderne verdediger afvinkt”.

meijer groningen club brugge

Spandoek voor Bjorn Meijer

Toen de geruchten uitlekten dat Bjorn Meijer mogelijk naar Club Brugge zou te gaan, waren er heel wat Groningen-fans die hun frustraties hadden geuit op Twitter. Gelukkig waren er ook veel fans die Meijer wel steunden en tijdens de wedstrijd Heerenveen-Groningen was er dan ook een spandoek te zien met de tekst 'Bjorn we staan achter je' op. De linksachter kon dit gebaar duidelijk appreciëren en dat zei hij ook na de wedstrijd.