In verval? Ex-club van Rode Duivel in 2019 nog in de Premier League, nu slechts 23ste in 2e Klasse

Huddersffield Town, noem een groter kneusje dat ooit in de Premier League speelde. In 2011-2012 voetbalde de Engelse club nog in de Derde Klasse en in 2003-2004 zelfs nog in de Vierde Klasse,. In 2016-2017 slaagden The Terriers er onverhoopt in om te promoveren naar de Premier League. Na vier seizoenen onderaan het klassement te bengelen, respectievelijk als negentiende, zeventiende, zestiende en negentiende, eindigden ze in het seizoen 2016-2017 op een vijfde plek. Gevolg: deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League. Huddersfield Town haalde het toen van Sheffield Wednesday en Reading en promoveerde tegen alle verwachtingen in.

Huddersfield Town

Huddersfield Town overleefde zelfs één seizoen op het hoogste niveau. Met onder meer Laurent Depoitre (ex-Rode Duivel en nu één van de beste koppers in de Jupiler Pro League) eindigden de Engelsen op een knappe zestiende plek. Het seizoen erop werd echter dramatisch met slechts zestien punten en een troosteloze twintigste plek, met degradatie tot gevolg. In de Championship eindigden ze meteen achttiende en degradeerden ze ei zo na opnieuw. Ook het seizoen erna werd nipt degradatie vermeden met een twintigste plek op vierentwintig ploegen. Vorig seizoen was het contrast enorm, met een derde plek en ei zo na opnieuw promotie naar de Premier League.

The Championship

Dit seizoen dan maar promotie, zou je denken? Niets is minder waar. Huddersfield Town bengelt opnieuw onderin het klassement en staat nu 23ste op 24 ploegen. Na twaalf speeldagen pakten ze nog maar elf punten. Drie keer werd gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en maar liefst zeven keer werd er verloren. Afgelopen weekend werd wel gewonnen van Hull City, en The Terriers hebben ook nog een match tegoed. Het kan dus alleen maar verbeteren. Opvallende evolutie doorheen de jaren wegens Huddersfield Town, dat voetbalt in het Kirklees Stadium met een capaciteit van 24.121 toeschouwers. Een andere club in verval lijkt FC Zürich.

In 2017 promoveerde Huddersfield Town naar de Premier League na een dolgekke penaltyreeks tegen Reading in de finale van de play-offs. Wat een ontlading!

Ook interessant