Straf! Belgische doelman met MW van €150.000 tekent bij ambitieuze leider uit 3e Nationale

Bo Geens heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige Belgische doelman die deze zomer net zoals Lars Dendoncker zonder club zat, tekent een contract bij Wezel Sport, een club uit Derde Nationale. Zij staan momenteel eerste in hun reeks en verduidelijken hun ambities om te promoveren met de komst van Geens. In het seizoen 2017/2018 speelden zij nog in Derde Provinciale, een duidelijk teken dat deze club in opmars is.

Bo Geens

Bo Geens werd opgeleid bij Sporting Lokeren, maar zou er geen kansen krijgen bij de A-ploeg. In 2016 werd hij voor een seizoen uitgeleend aan MVV, waar hij 43 wedstrijden zou keepen in de Nederlandse Tweede Klasse en er twaalf clean sheets zou houden. In 2018 vertrok hij transfervrij naar Lierse Kempenzonen, waar hij tot 2020 zou spelen. Tussentijds werd hij ook uitgeleend aan Eendracht Aalst. In België zou hij vooralsnog 27 wedstrijden keepen.

Wezel Sport

Het was vooral in Nederland dat Bo Geens zich liet opmerken. Na een eerdere passage bij de Noorderburen bij MVV, trok hij in 2020 naar Top Oss. Daar was hij titularis en keepte hij 38 wedstrijden, om er dertien keer de nul te houden. Hij versierde vorig jaar een transfer naar Excelsior Rotterdam, dat de ambitie had om te promoveren naar de Eredivisie. En daar slaagden De Kralingers ook in. Excelsior promoveerde naar de hoogste klasse van Nederland, maar nam helaas afscheid van onze Belgische doelman. Geens keepte er maar één wedstrijd en mocht beschikken. Deze zomer trainde hij mee met Free Pro Players FC, dat is een fictieve voetbalclub die transfervrije spelers opvangt. Nu tekent hij bij Wezel Sport in Derde Nationale, een knappe transfer voor de Antwerpenaren! Zijn marktwaarde bedraagt nog altijd 150.000 euro!

Hier zien we trouwens een compilatie van Bo Geens met zijn beste acties. Een duidelijk teken dat deze doelman over heel wat talent beschikt!

Ook interessant