'Verraste' De Bilde dient Tedesco van antwoord na selectie Olivier Deman: "Dat is toch vrij bizar"

Olivier Deman werd dinsdagmiddag verrassend geselecteerd voor de Rode Duivels. Hij niet alleen, ook opvallende spelers als Arnaud Bodart, Ameen Al-Dakhil en Sebastiaan Bornauw waren erbij. Ondertussen heeft niet enkel de bondscoach een reden gegeven voor zijn selectie, maar heeft de Cercle-middenvelder zelf ook al een reactie gegeven. Gilles De Bilde, analist en journalist bij Het Laatste Nieuws, gaf ook al zijn gezouten mening...

Domenico Tedesco Olivier Deman

"Cercle heeft een fantastisch seizoen gedraaid en Deman speelde daar een belangrijke rol in. Hij speelt op een voor ons interessante positie. Ook hem willen we hier aan het werk zien en leren kennen", klinkt het bij Tedesco. Het was trouwens al enkele dagen geweten dat de jonge West-Vlaming deel ging uitmaken van de selectie. "Olivier Deman speelde de laatste wedstrijd van het seizoen niet voor Cercle, omdat we al in contact stonden met de club. Hij geeft elke wedstrijd elk veel. Ik observeerde hem tijdens zijn opwarming, zo'n kwartiertje. Daarin deed hij wel 25 sprints, echt voluit. Dat zegt genoeg over zijn karakter, én hij heeft een uitstekende techniek", aldus de Belgische bondscoach.

domenico tedesco rode duivels olivier deman

Reactie Olivier Deman

De fans van de Rode Duivels waren trouwens erg verbaasd met zijn oproep, en zij wellicht niet alleen. Ook voor de Cercle-speler zelf was het een droom die waarkomt. Zijn reactie kan je hieronder zien:

Gilles De Bilde Olivier Deman

Ten slotte hebben we nog Gilles De Bilde. Hij volgde voor Het Laatste Nieuws live de bekendmaking van de selectie voor de komende EK-kwalificatiematchen. De ex-profvoetballer is net zoals wel veel mensen verrast door zijn aanwezigheid. "Olivier Deman is misschien wel de grootste verrassing in de selectie. Het is toch vrij bizar dat de bondscoach iemand als hem in de weegschaal legt met ervaren jongens als Mertens en Thorgan Hazard", klinkt het bij De Bilde. Zoals je dus kan zien, is Olivier Deman iemand om op de linkerflank opgesteld te worden.

gilles de bilde olivier deman