Bart De Wever heeft erg pakkende boodschap voor Toby Alderweireld tijdens huldiging op stadhuis

De kampioenen van Royal Antwerp FC werden maandagavond gehuldigd op de Grote Markt van Antwerpen. Niet enkel de spelers, maar ook de stafleden al alle betrokkenen van de club mochten mee naar het stadshuis van Antwerpen. Daar vond logischerwijs een woordje van burgemeester Bart De Wever plaats. Hij richtte zich niet enkel tot Paul en Ria Gheysens, maar ook tot één man in het bijzonder: Toby Alderweireld. De Antwerp-verdediger werd uit de menigte gehaald en persoonlijk toegesproken door De Wever.

Bart De Wever Toby Alderweireld

We hebben de speech van Bart De Wever wat samengevat en dit zijn de belangrijkste woorden waarmee hij zich richtte tot Toby Alderweireld. "Toby Alderweireld, u hebt de verlossing gebracht. Die goal is de goal van het derde millennium. U maakt mensen tot in hun ziel gelukkig. Wat u zondag gedaan heeft, gaan die mensen tot op hun sterfbed nooit vergeten. U hebt het gedaan als Antwerpenaar en opgedragen aan uw stad", aldus Bart De Wever. Prachtige woorden van de Antwerp-burgemeester aan de RAFC-kapitein. Vervolgens kregen Paul en Ria Gheysens een penning van de stad Antwerpen. Bekijk hier trouwens nog één keer de wereldgoal van Toby Alderweireld tegen KRC Genk.

bart de wever toby alderweireld

Het is niet de eerste keer dat Toby Alderweireld een gelijkaardige goal maakt. In april 2010 scoorde hij in de extra tijd onderstaand doelpunt voor Ajax. Weliswaar met een andere impact.