Pijnlijk... Ooit kampioen en 267 JPL-matchen, maar nu op z'n 35e al bijna 2(!) jaar zonder club

Ken jij Nana Asare nog? De 35-jarige Ghanees zit al bijna twee jaar zonder ploeg nadat zijn contract in 2020 ontbonden werd. Hij werd bij het 120-jarige bestaan van AA Gent verkozen tot beste verdediger ooit bij de Buffalo's. Het is nog zeer de vraag of hij ooit nog een nieuwe ploeg zal vinden.

Nana Asare

Nana Asare werd op 11 juli 1986 geboren in Ghana. Op jonge leeftijd werd hij gescout door Feyenoord Fetteh, een Ghanese tak van het Nederlandse Feyenoord. Na enige tijd werd besloten om de Ghanees naar Feyenoord over te laten komen. Hij wist zich in Nederland nooit echt door te zetten en kreeg daar ook nooit de kans om te mogen spelen. Er werd dus naar een oplossing gezocht.

KV Mechelen

Nana Asare werd uitgeleend aan Antwerp, dat toen in Tweede Klasse speelde. Hij speelde er 24 wedstrijden mee. Na amper één seizoen bij Antwerp besloot Feyenoord om hem dan aan KV Mechelen uit te lenen. Mechelen speelde toen ook in Tweede Klasse, maar wist mede door het goede spel van de Ghanees de promotie naar Eerste Klasse af te dwingen. Door die promotie besloot Mechelen om Nana Asare definitief over te nemen van Feyenoord. Hij speelde in totaal 86 wedstrijden voor KV Mechelen. Na vier jaar bij Malinwa besloot de verdediger om naar het Nederlandse Utrecht te verhuizen. Hier werd hij een absolute sterkhouder en groeide hij er snel uit tot kapitein van de ploeg. Uiteindelijk kwam hij 122 keer in actie voor de Nederlanders.

AA Gent

In 2013 tekende Nana Asare een contract voor vier seizoenen bij AA Gent. Hij speelde zich direct in de ploeg en werd al snel één van de sterkhouders van de ploeg. In het seizoen 2014/15 zorgde hij er mee voor dat AA Gent haar eerste landstitel uit de geschiedenis wist te winnen. Na het vertrek van Sven Kums in 2016 werd Nana Asare aanvoerder van de ploeg. Verspreid over de verschillende competities kwam hij aan 272 wedstrijden voor AA Gent. In 2020 werd er besloten om het contract van Nana Asare in onderling overleg te ontbinden. Sindsdien zit de verdediger zonder ploeg. Wie pikt hem op?

Nana Asare

Ook interessant