STRAF! Dit zijn de 10 meest scorende duo's in de JPL dit seizoen, met enkele grote verrassingen

Hoe meer doelpunten je maakt in het voetbal, hoe meer kans je hebt om te winnen. Daarom is het handig als je twee vlot scorende spelers in je ploeg hebt. Daarom gingen wij bij Voetbalflitsen op zoek naar welke duo's het meeste doelpunten samen wisten te scoren. Opvallend is dat Paul Onuachu, de topschutter van vorig jaar, niet eens in de top drie staat met een ploegmaat.

Deniz Undav en Dante Vanzeir

Uiteraard is het geen verrassing dat het Union-duo bovenin staat. Deniz Undav met zijn twintig doelpunten en Dante Vanzeir met zijn dertien doelpunten, zijn zo samen betrokken bij 33 doelpunten van 62 doelpunten die Union dit seizoen al scoorde. Benieuwd of de schorsing van Vanzeir een grote invloed zal hebben op het aantal doelpunten van Union.

Jelle Vossen en Zinho Gano

Het aanvalsduo van Zulte Waregem is misschien wel de grootste verrassing in dit lijstje. Door de veertien doelpunten van Jelle Vossen en de dertien doelpunten van Zinho Gano, zijn ze goed voor maar liefst 27 van de 37 doelpunten die Zulte Waregem dit seizoen wist te scoren. Ondanks de vele doelpunten van dit duo staat Zulte Waregem pas op een zestiende plaats in het klassement en moeten ze vrezen voor de degradatie. Opvallend toch.

Meest scorende duo's in de Jupiler Pro League

De volledige lijst bestaat uit: Deniz Undav en Dante Vanzeir van Union, Jelle Vossen en Zinho Gano van Zulte Waregem, Nikola Storm en Kerim Mrabti van KV Mechelen, Michael Frey en Manuel Benson van Antwerp, Paul Onuachu en Theo Bongonda van Genk, Charles De Ketelaere en Bas Dost van Club Brugge, Joshua Zirkzee en Lior Refaelov van Anderlecht, Tarik Tissoudali en Laurent Depoitre van Gent, Sory Kaba en Mathieu Maertens van OH Leuven en Faïz Selemani en Pape Gueye van KV Kortrijk.

Succesvolste duo's in JPL