Wie is Victor Barbera, het 19-jarig toptalent dat van Barcelona naar Club Brugge trok?

Eén ding weten we al zo goed als zeker: Club Brugge zal zichzelf dit seizoen niet opvolgen als landskampioen van België. Blauw-zwart is momenteel zelfs nog niet zeker van deelname aan de Champions' play-offs. En dus wordt het vizier al gericht op volgend seizoen, waarin ze ongetwijfeld sterker voor de dag zullen komen. Het Brugs bestuur maakt ondertussen al werk van enkele transfers. Eén daarvan is Victor Barbera, die wellicht transfervrij overkomt van FC Barcelona. Leer hem hier kennen.

Wie is Victor Barbera Club Brugge Barcelona?

Victor Barbera is een Spaanse, actieve voetballer die voorlopig nog uitkomt voor FC Barcelona. Barbera speelt er dit seizoen voor Barça Atlètic, het derde niveau in Spanje. Barbera is geboren op 20 augustus 2004 en is op moment van schrijven dus achttien jaar. De Spaanse spits staat bij Barcelona gekend als een toptalent, maar wil zijn contract niet verlengen. En daar wil Club Brugge handig gebruik van maken. Alles wijst erop dat Barbera volgend seizoen in Brugge te bewonderen zal zijn. Dit seizoen scoorde hij in 23 competitiematchen al acht keer. Zijn statistieken in de Youth League zijn zelfs nog straffer: zeven treffers in vijf duels.

Victor Barbera Spaans jeugdinternational

In de Spaanse jeugdreeksen kennen ze Barbera inmiddels ook al. De jonge knaap maakte in augustus 2022 zijn debuut voor de nationale U19, in een oefenmatch tegen Israël. Bij die U19 werd hij overigens ingedeeld in dezelfde EK-kwalificatiepoule als die van België. Tegen onze landgenoten kwam hij niet tot scoren. In het eerste EK-duel was het wél meteen prijs voor Barbera, die raak trof tegen Albanië. In januari deed hij dat ook tegen Italië en enkele weken geleden scoorde hij twee EK-kwalificatiematchen op rij, tegen Luxemburg en Oekraïne. Om maar te zeggen: Barbera weet het doel wel staan.

Victor Barbera goal vs Luxemburg

Na zijn doelpunt tegen Luxemburg waren de fans van Barcelona woedend op hun bestuur. Ze vinden Barbera een toptalent, dat ze niet zomaar mogen laten gaan. Wij bundelden enkele reacties.

"WTF was Laporta aan het doen? Verleng dat contract zo snel mogelijk!"

"Ik snap niet waarom we Barbera niet enkele jaartjes uitlenen aan Club Brugge in plaats van hem op permanente basis te laten vertrekken..."

"Angel Alarcon en Victor Barbera hebben gescoord voor Spanje. Ik zal echt nooit begrijpen waarom we niet proberen om Barbera's contract te verlengen."

"Barbera moet blijven naar mijn mening!"

Bekijk hieronder de goal van Club Brugge's nieuwste aanwinst: Victor Barbera.

Barcelona-fans smeken om Barbera

Toen Lewandowski enige tijd out was door een blessure, schreeuwden de fans van Barça om Barbera een kans te geven. Die kreeg hij echter niet van Xavi.

"Ik denk dat het het juiste moment is voor Xavi om naar de basis te kijken. Barbera is een uitstekende spits. Ik denk dat het heel goed zou zijn om hem te gebruiken."

"Natuurlijk, alleen al voor wat hij heeft gedaan met het jeugdteam van Barca, verdient hij het"

"Als hij voor een pure spits gaat zal het Victor Barbera zijn"

"Victor Barbera voor Lewandowski"

"Xavi zou moeten overwegen om Barbera te zetten"

"Xavi moet er ook eens over nadenken om Barbera of Estanis op te roepen"

"Ik weet nog steeds niet waarom Xavi Victor Barbera nog niet naar het eerste elftal heeft gehaald"

Barcelona-fans over Victor Barbera

Na het eerste nieuws over het vertrek van hun jonge talent waren de Barcelona-fans hierover niet te spreken. De fans van de leider in La Liga waren toen woest op hun club. 

victor barbera club brugge barcelona

victor barbera club brugge

victor barbera club brugge

victor barbera club brugge barcelona

club brugge barbera

victor barbera club brugge

victor barbera club brugge

barbera club brugge barcelona

Victor Barbera is eveneens een Spaans jeugdinternational. Scoren doet hij daar ook aan de lopende band!

Ook interessant