5 jaar geleden nog STERKHOUDER bij Club Brugge, nu transfervrij naar laagvlieger in Turkije

Als je de afgelopen jaren ook maar een beetje de Belgische competitie gevolgd heeft, doet de naam Abdoulay Diaby hoogstwaarschijnlijk een belletje rinkelen. De Malinees staat vooral bekend om zijn periode bij Club Brugge, maar speelde daarvoor ook nog bij Moeskroen. In 2018 trok hij naar Sporting voor een slordige vijf miljoen euro, maar doorbreken kon hij er nooit. Na enkele uitleenbeurten, onder andere aan Anderlecht, kwam hij terecht bij Al-Jazira Club in Abu Dhabi. Vandaar vertrok hij naar Ittihad Kalba. Nu was hij al enkele weken transfervrij, maar hij heeft een club gevonden. Pendikspor in Turkije.

Abdoulay Diaby Pendikspor

De laatste jaren is de carrière van Diaby op zijn minst opvallend te noemen. De 32-jarige aanvaller zit ondertussen aan zijn derde club op een jaar tijd. Zijn contract werd tweemaal ontbonden en nu tekent hij dus transvervrij bij Pendikspor in Turkije. De club heeft een extreem klein stadion en is een echte laagvlieger in de Turkse competitie. Benieuws hoelang Diaby deze keer bij zijn club blijft. Ook Belfodil zit weer zonder club en zoekt nog altijd een nieuwe werkgever.

Bekijk hieronder nog eens de samenvatting van de 4-0 overwinning van Club tegen Anderlecht in de titelmatch van het seizoen 2015-2016. Abdoulay Diaby nam de twee eerste goals voor zijn rekening en speelde zo een significante rol in de eerste titel in elf jaar van Club.

Ook interessant