15 jaar geleden: Sterchele overlijdt na auto-incident, Club-familie houdt emotioneel eerbetoon (VIDEO)

8 mei 2008 was een zwarte dag voor de voetbalwereld. Op die dag raakte François Sterchele betrokken bij een auto-ongeluk in Vrasene. Rond drie uur 's nachts verloor hij de controle over het stuur en kwam hij tegen een boom terecht, hij was op slag dood. Een klap voor iedereen die Club Brugge een warm hart toedraagt.

Waarom klappen de fans van Club Brugge in minuut 23?

Opvallend genoeg stellen veel voetballiefhebbers - en dan vooral de jongsten onder ons - zich de vraag waarom de fans van Club Brugge klappen in minuut 23. Dat heeft uiteraard allemaal te maken met het overlijden van François Sterchele. Club Brugge besloot na zijn dood het rugnummer 23 in te trekken en sindsdien applaudiseren de blauw-zwarte fans nog steeds in minuut 23, om hem te eren.

François Sterchele Club Brugge

François Sterchele speelde slechts één seizoen bij Club Brugge. Door zijn positieve houding en blijvende glimlach werd hij meteen een publiekslieveling. De spits speelde 31 wedstrijden voor Club Brugge en scoorde daarin elf keer. Çois(ke), zoals iedereen hem noemde, speelde in het verleden ook voor OH Leuven, Charleroi en Beerschot. Hij kwam ook viermaal uit voor de Rode Duivels. 

Sterchele eerbetoon tegen Westerlo

François Sterchele kreeg een eerbetoon vóór, tijdens en na de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Westerlo. Voor en na de match droegen de spelers van Club Brugge een levensgroot doek met de afbeelding van Sterchele. Aan het begin van de wedstrijd zongen alle supporters "You'll Never Walk Alone" en in de 23ste minuut scandeerde het hele stadion een minuut lang de naam van de overleden spits. Pakkende beelden zullen het altijd blijven.

Ook interessant