THROWBACK: RSCA speelt 3-3 gelijk op Arsenal na STRAFFE comeback en 2 goals van Anthony VDB (VIDEO)

Het is exact acht jaar geleden dat Anderlecht een memorabele wedstrijd speelde in het Emirates Stadium. De Champions League-wedstrijd op 4 november 2014 werd toen 3-3. Arsenal stond na 58 minuten 3-0 voor, maar toch verloor paars-wit deze wedstrijd niet. Hoog tijd om hier nog even bij stil te staan, want zelden kon een Belgische club zo'n straffe comeback maken in de Champions League! Een andere, heerlijke comeback: de hattrick van De Bruyne in het Jan Breydelstadion.

Arsenal-Anderlecht 3-3

Anderlecht zat in het seizoen 2014/2015 in een Champions League-poule met Dortmund, Galatasaray en Arsenal. Op speeldag vier stond een mooie verplaatsing naar The Gunners op het programma. Paars-wit was op dat moment nog ongeslagen in haar poule en telde een knappe 5/9. Stonden in de basis bij de Brusselaars: Silvio Proto, Anthony Vanden Borre, Chancel Mbemba, Olivier Deschacht, Frank Acheampong, Youri Tielemans, Sacha Kljestan, Andy Najar, Dennis Praet, Ibrahima Conté en Gohi Bi Cyriac. Bij Arsenal stonden topspelers als Ramsey, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Sanchez, Cazorla en Welbeck in de basis.

Anthony Vanden Borre

De wedstrijd in London begon dramatisch voor Anderlecht. Na 25 minuten bracht Mikel Arteta, de huidige coach van Arsenal, zijn ploeg 1-0 voor via de stip. Amper vier minuten later was het alweer prijs: Alexis Sanchez trapte de 2-0 binnen. In het begin van de tweede helft maakte de Brit Alex Oxlade-Chamberlain er 3-0 van. Over en uit denk je dan, maar dat was niet buiten Anderlecht gerekend. De tijd van Vanden Borre was gekomen. De ex-Rode Duivel scoorde de 3-1 in de 61ste minuut en trapte een penalty binnen in de 73ste minuut. In de laatste minuut van de wedstrijd, minuut 90, scoorde invaller Aleksander Mitrovic de gelijkmaker. Van 3-0 naar 3-3 in dertig minuten tijd, in de Champions League, in en tegen Arsenal. Een prachtig resultaat!