Luton-fans kunnen niet zwijgen over Sambi Lokonga ondanks 2-3 nederlaag vs Chelsea

Luton Town speelde zaterdagmiddag tegen Chelsea, dat op papier toch een topclub is. Luton kwam 0-3 achter en kon in het slot nog tot 2-3 terugkomen, maar helaas voor de promovendus konden ze geen punt meer uit de brand slepen. Sambi Lokonga stond in de basis bij Luton en speelde een uitstekende wedstrijd op het middenveld. Ook vorige wedstrijd tegen Sheffield was hij al oustanding. Dat hadden ook de Arsenal-fans toen gezien. Nu zijn het de eigen fans van Luton die Lokonga bejubelen.

Sambi Lokonga vs Chelsea

Tegen Chelsea kwam Luton al na 12 minuten achter na een gruwelijke fout van ex-Mechelen-speler Issa Kaboré. Sambi Lokonga was in betere vorm. Hij speelde een meer dan degelijke wedstrijd tegen het miljoenenmiddenveld van Chelsea. Dat hebben ook de fans gezien. Zij zijn wederom onder de indruk van de Belgische middenvelder.

"Sambi Lokonga is een ster in wording"

"Lokonga is zo goed in vorm voor Luton. Als hij dit de rest van het seizoen volhoudt, kan hij volgend jaar een echte aanwinst zijn."

"Onder de indruk van Lokonga"

"Lokonga overtreft Enzo Fernandez "

"Sambi Lokonga speelt een prima wedstrijd tegen Chelsea."

"Sambi Lokonga had net Caicedo in zijn broekzak voor de volle 90 minuten"

"Lokonga is zo een amusante voetballer"

"Sambi Lokonga speelt consistent goede wedstrijden"

"Ik ben onder de indruk van Lokonga om eerlijk te zijn"

Sambi Lokonga vs Sheffield United

88% geslaagd passingpercentage, 49 balcontacten, twee ballen van de rijn gered, één assist, drie van de vier tackles gewonnen... de match van Sambi Lokonga tegen Sheffield United mogen we gerust outstanding noemen. Het ziet er niet naar uit dat Sambi Lokonga snel uit de basis zal verdwijnen en dat hebben ook de Arsenal-fans gezien. 

"Sambi Lokonga, Nketiah, Emile Smith Rowe en Nelson moeten koste wat kost blijven, zij zullen hier fantastische spelers zijn"

"Wat een prestatie van Albert Sambi Lokonga vandaag, het ziet er naar uit dat hij het op lange termijn ziet zoals Saliba, groot potentieel"

"Ik geloof nog altijd in Sambi Lokonga" 

"Ik weet nog dat Alex Song destijds werd uitgeleend aan Charlton en dat ik dacht dat het gedaan was met hem. Hij kwam terug en was een totaal andere speler. Ik heb dezelfde hoop voor Sambi. Er zit een speciale speler in hem. Duimen maar" 

"Albert Sambi Lokonga was goed vandaag. Hij mist passmogelijkheden om hem heen, maar hij is effectief in de tackle. Ik zou hem graag terugzien bij Arsenal" 

"Blij voor Lokonga, eindelijk speeltijd, toekomstig LCM van Arsenal?" 

"Wat een wedstrijd speelt Sambi Lokonga voor Arsenal" 

"Lokonga was nooit een slechte speler. Arsenal evolueerde sneller dan zijn ontwikkeling. Iedereen die je iets anders vertelt heeft een slecht beoordelingsvermogen" 

"Mijn schoonvader en schoonbroer zijn allebei Arsenal-fans en waren allebei erg kritisch over Sambi Lokonga toen hij er zat. Gisteren keken ze naar de match van Luton en hij zei: "Dit is de speler waarvan we dachten dat we hem hadden"" 

"We hebben nog altijd Lokonga om aan het superteam van Arsenal toe te voegen" 

Sambi Lokonga vs Newcastle

Op de vorige speeldag kon Sambi Lokonga ook al indruk maken tegen Newcastle:

'Zo onder de indruk van Lokonga vandaag, zo veel klasse en volharding'

'Lokonga was briljant vandaag'

'Sambi Lokonga en Barkley geven andere energie'

'Ik droomde dat Lokonga speelde'

'Zonder twijfel onze beste helft van het seizoen en Lokonga en Barkley waren outstanding'

'Lokonga was erg goed, ongelooflijke prestatie'

'Lokonga en Barkley toonden zo veel kwaliteit en zelfbeheersing bij de bal.'

Ook interessant