THROWBACK: koppende Sinan Bolat scoort in minuut 95 tegen AZ in de Champions League (VIDEO)

Even terug in de tijd. Op 9 december 2009, vandaag exact 14 jaar geleden, scoorde Sinan Bolat een levensbelangrijk doelpunt voor Standard Luik op de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. De Rouches ontvangen thuis AZ Alkmaar en hebben aan één punt genoeg om de derde plaats en het daar bijhorende Europa League-ticket te claimen. Bij Standard speelden toen onder meer Axel Witsel, die tegenwoordig sterk speelt bij Atlético Madrid, Igor de Camargo, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani. Stuk voor stuk spelers die deel uitmaken van het beste elftal van de Rouches in de 21ste eeuw. Maar ook Bij AZ waren er een aantal bekende namen zoals Sébastien Pocognoli, Mousa Dembélé en Maarten Martens.

Goal Sinan Bolat vs AZ

In een kolkend Sclessin kent Standard in de eerste helft pech door tweemaal het doelhout te raken. Als deksel op de neus is AZ daar opeens in minuut 43 en tikt Lens de bal voorbij Bolat op voorzet van Pocognoli. In de tweede helft houdt de verdediging van AZ goed stand en komen de Rouches er niet door. Tot minuut 95, dan krijgt Standard nog een laatste vrije trap. Sinan Bolat besluit om mee naar voren te gaan en het ondenkbare gebeurt: de bal belandt op het kale hoofd van Bolat en vervolgens kopt hij de bal knap binnen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk op 1-1 en Standard eindigt derde in de poule, een levensbelangrijk doelpunt dus met het oog op de volgende ronde!

Bekijk hieronder nog eens de kopbalgoal van Sinan Bolat.