RSCA-fans prijzen opvallende man de hemel in na winst vs Standard: "Het is zijn seizoen!"

Op donderdagavond werden de laatste twee Croky Cup-wedstrijden van de week afgewerkt. JPL-leider Union nam het op tegen Beveren en won in het slot met 0-2. Anderlecht mocht Standard verwelkomen voor de eerste van in totaal twee Classico's op enkele dagen tijd. Na de eerste helft stond het in het Lotto Park 1-0 voor RSCA. Rond het halfuur strof Mario Stroeykens raak van buiten de zestien meter. Ook Standard had via Kanga en Price al enkele kansen gekregen, maar wist die niet te benutten. Het was nog te zien of Anderlecht haar voorsprong in de tweede helft zou kunnen behouden, of we een nieuwe remonte zouden zien van Standard.

Sardella vs Standard

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam langs de kant van Standard. Kawabe mocht aan de rand van de zestien meter uithalen, maar plaatste de bal net naast de paal. Een paar minuten later gaat het fout in de defensie van Standard en is Dreyer er als de kippen bij om de bal voorbij Henkinet te trappen. Zo zet de Deen zijn uitstekende vorm verder. In de zeven meest recente wedstrijden scoorde hij acht keer en zo rond hij nu de kaap van de tien doelpunten dit seizoen. Na een uur voetballen valt Standard met tien wanneer Isaac Price een rode kaart krijgt. Na een korte onderbreking door onregelmatigheden tussen de fans, kon Anderlecht de overwinning over de streep trekken. Volgens de RSCA-fans speelde Killian Sardella een uitstekende wedstrijd. Hij leverde een assist af op de goal van Stroeykens en stond ook goed te verdedigen. De jonge Belg kende een moeilijk begin van het seizoen, maar is meer en meer aan het groeien.

"De kwaliteit van de voorzet van Sardella"