COMEBACK? Dieumerci Mbokani solliciteert openlijk bij Anderlecht: "Dat zou ik er kunnen doen"

Dieumerci Mbokani is momenteel aan de slag in Koeweit, bij Kuwait SC. In een interview met het Nieuwsblad liet de 36-jarige spits zijn licht schijnen over zijn ex-clubs in de Jupiler Pro League. In het verleden speelde de Congolees bij Anderlecht (die donderdagavond met 2-1 wonnen van Antwerp), Standard en Antwerp en scoorde hij in totaal 122 keer in 241 wedstrijden in ons land. Een terugkeer naar België, en meerbepaald naar Anderlecht, zou hij wel zien zitten. 

Dieumerci Mbokani

“Anderlecht beviel me wel afgelopen zondag (tegen Antwerp). Ik zag hen verzorgd voetbal spelen, met goeie aanvallen die geduldig werden opgebouwd van achteruit. Ik zie talenten als Kana en Amuzu graag bezig en ook de twee spitsen toonden al hun kwaliteiten. Alleen tegen een topploeg als Club Brugge missen ze vooraan ervaring”, vertelde hij. 

Sollicitatie

Die uitspraak leek sterk op een sollicitatie en dat ontkent hij niet: “Ik zou de jongeren kunnen gidsen. Soms spreek ik wel eens met Vincent Kompany, maar dat gaat dan niet over voetbal. Op termijn zou ik al mijn Belgische ex-clubs kunnen helpen. Met mijn contacten en kennis van het Afrikaanse voetbal zou ik Afrikaanse talenten naar België kunnen brengen. Zowel naar Anderlecht, Antwerp als Standard.”