Ex-JPL-sensatie steelt Duitse harten na goal in 99e minuut: "Hij was niet te stoppen op de linkervleugel"

De 2de Bundesliga ging vrijdagavond opnieuw van start. Meteen stonden twee titelkandidaten tegenover elkaar, namelijk Hamburger SV en Schalke 04. En de wedstrijd verliep heel spectaculair! De match eindigde op maar liefst 5-3, terwijl het in de 90ste minuut nog 3-3 stond. De thuisploeg scoorde uiteindelijk nog twee keer in de extra tijd. Wie de eindstand vastlegde, was Jean-Luc Dompé. Hij scoorde het laatste doelpunt in de 99ste minuut, toen de doelman van Schalke 04 mee naar voren ging.

Jean-Luc Dompé vs Schalke 04

Jean-Luc Dompé kreeg vrijdagavond twaalf minuten speeltijd bij Hamburg. Hij was meteen beslissend tijdens zijn invalbeurt door te scoren in de 99ste minuut. De ex-speler van Standard, Zulte Waregem, Sint-Truiden, Eupen en Gent, speelt sinds vorig seizoen voor de Duitse traditieclub en kon er al enkele keren indruk maken. Hieronder zie je zijn doelpunt:

De fans van Hamburg waren heel tevreden over de invalbeurt van Dompé:

"Dompé is zo'n baller"

"Dompé is een volwassen vleugelspeler uit de Bundesliga, bewijs mijn ongelijk" 

"Als dat een voorproefje was van het seizoen, dan moet ik waarschijnlijk snel een levensverzekering afsluiten. Dompé, jij monster!" 

"Dompé deed waar hij voor staat en wat hij kan. Hij was niet te stoppen op de linkervleugel, speelde knopen door de benen van veel tegenstanders en zorgde voor gevaar. Het doelpunt na zijn loopactie was de kroon op zijn werk" 

"Dompé moet starten, hij is veel te goed" 

"Dompé is de beste 1vs1 speler in de competitie en minstens 2 klassen beter dan al je vleugelspelers, inclusief Skarke, mocht hij nog komen. Tegen diepe tegenstanders is hij zo'n wapen" 

Jean-Luc Dompé vs Stuttgart

Vorig seizoen verloor Hamburg de barragewedstrijden tegen Stuttgart, waardoor het opnieuw niet promoveerde. Dompé speelde toen nochtans een zeer zwakke partij: 

"Dompé kan niet eens een voorzet afleveren" 

"Dompé veel te slordig" 

"Heyer, Dompé etc zijn niet goed genoeg tegen deftige tegenstanders. Je hebt het al zo vaak gezien in de tweede klasse" 

"Dompé je bent zo verdomd slecht" 

"Dompé werkt op mijn zenuwen, zelfs als min of meer neutrale toeschouwer. Altijd de snelheid eruithalen, overstap, overstap, voorzet of pass naar de tegenstander" 

"Dompé mag voor mijn part 70 goals maken in de tweede klasse, deze kerel is absoluut nutteloos voor hogere eisen" 

"Dompé is goddeloos slecht"