Veelbesproken ex-JPL-trainer gaat aan de slag bij ploeg uit Eerste Nationale: "Iedereen tandje bijsteken"

Stijn Vreven is een 49-jarige Belgische trainer. Hij heeft eindelijk een nieuwe job te pakken bij Dessel Sport, uit Eerste Nationale, maar in het verleden was hij coach van onder meer Waasland-Beveren, KFCO Beerschot, NAC Breda en KSC Lokeren. Vreven staat gekend als een erg energiek persoon die soms wel eens ferm kon uithalen langs de zijlijn, ook als speler was hij heel fel in zijn duels en uitspraken. Stijn Vreven is erg hongerig en verwacht van zijn spelers dat ze een tandje of twee gaan bijsteken. Vreven zal Dessel Sport in Eerste Nationale moeten houden. Het kan altijd nog slechter, want Hoogstraten VV staat laatste in Eerste Nationale.

Stijn Vreven Dessel Sport

Stijn Vreven wordt trainer van Dessel Sport. De veelbesproken ex-Jupiler Pro League trainer zat al enige tijd zonder club en was aan het wachten tot de juiste uitdaging op zijn pad kwam en dat bleek uiteindelijk Dessel Sport te zijn. Vreven is het gewoon om tegen degradatie te vechten en dat zal met Dessel Sport niet anders zijn. De ploeg uit Eerste Nationale staat amper zeventiende met acht op 36. Geen goede start dus en daarom is Stijn Vreven er om Dessel uit die situatie te helpen.

Stijn Vreven over Carl Hoefkens

Stijn Vreven had onlangs ook een stevige mening over Carl Hoefkens, nadat hij niet aan het juichen was na de goede prestaties van Club Brugge in de Champions League (0-4 tegen Porto in dit geval): "Wat een bullshit. “Hoelang duurt dat, om een doelpunt juichen? Eén minuut? En wat gebeurt op dat moment bij de tegenstander of in het stadion? Niets, toch? Dus wat mis je dan? Akkoord dat je na die minuut onmiddellijk de knop moet omdraaien en terug gefocust moet zijn. Maar dat belet toch niet dat je even de handen in de lucht steekt?”, aldus Stijn Vreven in Het Nieuwsblad.

“Ik vond het erg bevreemdend om Hoefkens zo te zien. Ik ben enthousiaster bij een doelpunt op training dan hij bij een historische stunt in de Champions League. Maar goed, laat iedere trainer vooral zichzelf zijn. Zijn spelers zullen hem zo kennen. En blijkbaar werkt het. Want hij heeft het toch maar geflikt.”, besluit de Belgische coach. In de poule van Club Brugge won Bayer Leverkusen dan weer met 2-0 van Atlético Madrid na een knappe match van onder meer Odilon Kossounou.

Er passeerden ook al memes over de emotieloze Carl Hoefkens. Uiteraard alleen maar om eens mee te lachen. Wat Club Brugge heeft gepresteerd in de Champions League, daar kunnen we alleen maar enthousiast over zijn.

Hier zien we Stijn Vreven lichtjes in de clinch gaan met Bob Peeters. Het toont aan dat de Belgische coach soms fel uit de hoek kan komen.