Wie is Annelien Coorevits, gekend als ex van Olivier Deschacht en deelneemster van 'Over De Oceaan'?

Annelien Coorevits is de ex-vrouw van Olivier Deschacht. De twee gingen uiteen in 2019 nadat ze dertien jaar een koppel vormden. Samen hebben ze twee kinderen: een zoon en een dochter. Onlangs nam Coorevits ook deel aan het populair Play 4-programma Over De Oceaan, waar ze met enkele andere bekende Vlamingen de oceaan overvaarde. Tijd om de knappe West-Vlaamse nog even uit te lichten...

Wie is Annelien Coorevits?

Annelien Coorevits werd in Wevelgem geboren op 19 december 1986 en is op moment van schrijven 36 jaar oud. Ze studeerde communicatiemanagement, werd in 2006 verkozen tot Miss België en deed in 2009 haar intrede in de politiek. Ze kwam in West-Vlaanderen namelijk op de lijst van Open Vld te staan bij de Vlaamse verkiezingen. We kennen haar eveneens als ex-presentatrice van Temptation Island, van 2016 tot en met 2021 vormde ze daar een duo met Rick Brandsteder. Viktor Verhulst volgde haar in 2021 op. Verder nam Coorevits nog deel aan enkele televisieprogramma's.

Over De Oceaan Gert Verheyen

Haar gekendste en tevens ook meest recente rol was die in Over De Oceaan. In november 2021 ging ze namelijk met vijf andere bekende Vlamingen en een crew de Atlantische Oceaan overvaren. Met de zeilboot Polygala reisden ze dan vanuit Spanje naar Saint Lucia op de Caraïben. Het programma werd eind 2022 uitgezonden op Streamz en in het voorjaar van 2023 op Play4. De andere bekende Vlamingen waren Ella Leyers, James Cooke, Jonas Geirnaert, Elodie Ouedraogo en Gert Verheyen. De ex-voetballer kent haar voormalige echtgenoot Olivier Deschacht natuurlijk maar al te goed. Hieronder zie je Annelien Coorevits en Gert Verheyen samen op de foto:

Op de foto met James Cooke in Over De Oceaan: 

Annelien Coorevits Olivier Deschacht

Annelien Coorevits vormde dertien jaar een koppel met Anderlecht-legende Olivier Deschacht. Zij hebben samen twee kinderen, één zoon en één dochter, en in juli 2019 gingen ze uit elkaar. Deschacht is vijf jaar ouder dan Coorevits, verzamelde twintig caps voor de Rode Duivels en kroonde zich negen keer tot Belgische landskampioen. Tel daar ook nog één beker en twee supercups bij. In 2021 kondigde hij zijn pensioen aan en ging hij aan de slag als assistent-trainer bij de Belgische beloften. Olivier Deschacht was vijf jaar ouder dan Annelien Coorevits en uiteindelijk zouden ze dertien jaar samen zijn. 

Relatiebreuk 

Coorevits sprak zich vorig jaar ook al uit over het einde van hun relatie: "Natuurlijk doet mij dat iets, drie jaar na datum. Olivier is en blijft de vader van mijn kinderen. Ik zal daar geen slecht woord over zeggen, maar er is teveel gebeurd." Annelien liet merken dat ze lang bleef vechten voor de relatie: "Zelfs toen ik al alleen woonde, heb ik lang gedacht dat het wel goed zou komen, maar ik wou mezelf niet verloochenen als vrouw.", klinkt het. "Ik heb recent een man leren kennen en ik merk wel dat het heel moeilijk is om me open te stellen", aldus Annelien. Het is duidelijk dat ze niets te overhaast wil aanpakken: "Er staat geen muur, maar een Chinese muur. Ik wil het in alle rust en in alle sereniteit de tijd geven om te ontdekken wat het kan worden.", besloot Coorevits.

Olivier Deschacht en Annelien Coorevits

Deschacht had het zelf (nog) moeilijker met de relatiebreuk en sprak zich twee jaar geleden in Het Nieuwsblad uit over zijn gevoelens voor zijn ex-vrouw: “Onze beide ouders zijn gescheiden en wij zeiden: wij gaan het anders doen. En toch is het fout gelopen na 13 jaar samenzijn. Ik heb verkeerd gereageerd op mijn afscheid bij Anderlecht. Dingen gedaan die ik niet had moeten doen, meer zeg ik daar niet over. Ik heb de beste vrouw gehad en ik heb het verknoeid. Ik heb nog pogingen ondernomen om het goed te maken, maar ’t zal tussen ons nooit meer in orde komen. Twee jaar na onze breuk, nog niemand ontmoet bij wie ik me even goed voel. Niemand haalt 10 op 10 zoals zij. Ik moet geduld hebben, zeker?”, aldus Olivier Deschacht die erg veel pijn voelde na de relatiebreuk.

annelien coorevits olivier deschacht

Is Annelien Coorevits vrijgezel?

Op dit moment is Annelien Coorevits nog vrijgezel. “Liefde is een van de mooiste dingen in het leven. Zonder liefde zou het leven somber zijn. (denkt na) Als je zoiets meemaakt zoals ik, trek je geen muur, maar een Chinese muur op. Ik ben heel open bij de mensen die ik graag zie en die me goed kennen. Bij andere ben ik sociaal en ­joviaal, maar tot hier (trekt een denkbeeldige grens) en niet verder. Uit angst om opnieuw gekwetst te worden. Ik ben heel jong begonnen in de liefde, ik had niet veel ervaring. Ik had misschien beter wat meer geprofiteerd, of wat meer rondgefladderd – ik heb dat nooit gedaan. Daardoor weet ik minder goed wat ‘normaal’ is in een relatie en wat niet. Als je maar één of twee mannen gekend hebt in je leven, neem je dat als norm.”, klonk het in Het Laatste Nieuws.

Voetbalflitsen zette de knapste foto's van Annelien Coorevits op een rijtje:

annelien coorevits

Annelien Coorevits was lange tijd de presentatrice van Temptation Island. In onderstaand filmpje trachtten enkele mannen haar te verleiden!

Temptation Island Annelien Coorevits

Net binnen