Verrassend: Noord-Amerikaans kneusje met ex-RSCA-speler in de basis verslaat Mexico met 2-0

Naast kwalificatie voor het EK in Europa en het WK in Afrika en Azië, is er in Noord-Amerika ook internationaal voetbal aan de hang. In de nacht van vrijdag op zaterdag speelden onder andere Honduras en Mexico tegen elkaar in de kwartfinale van de CONCACAF Nations League. Wie het Noord-Amerikaanse voetbal een beetje volgt, had waarschijnlijk een makkelijke Mexicaanse zege voorspeld, maar niets was minder waar. Honduras won en er was een belangrijke rol weggelegd voor Andy Najar.

Najar vs Mexico

Het balbezit was overwegend voor de Mexicanen, waar Arteaga niet van de bank kwam, maar de kansen waren voor Honduras. Na een halfuur opende spits Lozano de score op assist van ex-RSCA-target Luis Palma. In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld en ook dezelfde uitkomst. Twintig minuten voor tijd zorgde Bryan Rochez voor de 2-0 en overwinning voor Andy Nájar en zijn landgenoten. Op 22 november wordt de terugwedstrijd gespeeld in het Estadio Azteca. 

Andy Najar bij DC United

Andy Najar speelt sinds 16 april 2021 bij D.C. United. Hij speelde daar reeds 158 wedstrijden en was daarin goed voor elf doelpunten en vijftien assists. Volgens Transfermarkt heeft hij een marktwaarde van 500 duizend euro en dat heeft vooral te maken met de vele blessures die hij kende doorheen zijn carrière. Andy Najar is een speler die de Anderlecht-aanhang nooit zal vergeten.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van het duel tussen Honduras en Mexico:

Ook interessant