Waarom Gent voor Antwerp moet supporteren in de bekerfinale... Wat als Antwerp of Mechelen wint?

De slotspeeldag in de Jupiler Pro League was nog een rollercoaster aan emoties voor heel wat Belgische voetbalfans. Tot jolijt van de Club Brugge-aanhang gaf KAA Gent hun riante positie in de strijd voor de Champions' play-offs nog uit handen. Nota bene tegen het gedegradeerde KV Oostende. Daardoor eindigden niet de Buffalo's, maar wel blauw-zwart in de top vier. Voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck wordt het dus wat moeilijker om Europees voetbal te halen. Ze moeten alvast hard supporteren voor Antwerp in de bekerfinale. Waarom? Kom het hier te weten.

Wat als Antwerp de beker wint?

Indien Antwerp dus de beker wint, krijgt de winnaar van de Europe play-offs meteen een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. De wedstrijd tussen het nummer vier in de Champions' play-offs en de winnaar van de Europe play-offs moet niet meer worden gespeeld. Met andere woorden: als Gent erin slaagt om de Europe play-offs te winnen en Antwerp de beker wint, spelen ze sowieso Europees.

Wat als KV Mechelen de beker wint? 

Als KV Mechelen de beker wint, dan moet de wedstrijd tussen het nummer vier in de Champions' play-offs en de winnaar van de Europe play-offs wél nog gespeeld worden. Daarin strijden ze voor het laatste Europees ticket. Stel dat dat een duel wordt tussen Club Brugge en KAA Gent, zijn de Buffalo's sowieso in het nadeel. Dat duel wordt namelijk in één wedstrijd beslist en zal plaatsvinden in het stadion van het nummer vier uit de Champions' play-offs.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link