De shortlist van Anderlecht: wordt 1 van deze 10 namen de nieuwe coach?

Bij Anderlecht liet sportieve baas Jesper Fredberg al duidelijk weten dat de zoektocht naar een nieuwe trainer prioriteit nummer één is. Interim-coach David Hubert zal al zeker en vast niet aan boord blijven als T1, ongeacht zijn resultaten. Onde rmeer Mark van Bommel en Kasper Hjulmand staan alvast erg hoog op het Paars-witte verlanglijstje.

Brian Riemer werd donderdag bedankt voor bewezen diensten bij RSC Anderlecht. Het verlies tegen KRC Genk was de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur om de samenwerking met Riemer te stoppen. Fredberg is nu volop op zoek naar een vervanger en ondertussen zijn al enkele namen opgedoken.

Zo wordt de naam van de Nederlandse van Bommel alvast genoemd. Hij pakte in 2023 nog de historische dubbel met Antwerp, maar sindsdien zit hij zonder club. Ook gewezen Deens bondscoach Hjulmand is een naam die momenteel circuleert. Beide trainers hebben of nu of in een verleden al eens contact met Anderlecht gehad. 

Daarnaast duiken ook Hein Vanhaezebrouck, Thomas Vermaelen, Michael Laudrup, Jess Thorup, Roger Schmidt, Thomas Letsch, Karel Geraerts en Besnik Hasi als mogelijke opvolgers van Riemer.