Wie is Zakaria El Ouahdi, een 21-jarige Marokkaan van RWDM die geboren werd in Hoboken?

Zakaria El Ouahdi is een 21-jarige Marokkaan die geboren werd in Hoboken. De jonge rechtsbuiten promoveerde vorig seizoen met RWDM naar de Jupiler Pro League en was zelf één van de revelaties in de Challenger Pro League. Onlangs won hij met de beloften van Marokko nog de Afrika Cup onder 23 jaar. Tijd om dit talent nog wat beter te leren kennen, want we spreken hier over een toekomstige revelatie in de Jupiler Pro League!

Wie is Zakaria El Ouahdi?

Zakaria El Ouahdi werd geboren op 31 december 2001 in Hoboken en wordt op het einde van het jaar 22 jaar oud. De flankaanvaller werd opgeleid bij Beerschot, Zulte Waregem, Rupel Boom en Berchem Sport, maar trok in de zomer van 2021 naar RWDM. Opvallend: in het seizoen 2012-2013 was hij gewoon actief bij zaalvoetbalclub Chase Antwerpen. Enkele jaren later maakt hij zich op voor een basisplek in de Jupiler Pro League.

El Ouahdi RWDM Jupiler Pro League

El Ouahdi was vorig seizoen een titularis en revelatie in de Challenger Pro League. Zo scoorde hij zeven goals en gaf hij vijf assists in 27 wedstrijden. Vooral in de play-offs was hij erg belangrijk voor RWDM. Met vier goals en vier assists leidde hij de Brusselse club mee naar promotie naar de Jupiler Pro League. Op amper 21-jarige leeftijd kan de flankaanvaller straks één van de revelaties worden op het hoogste niveau.

El Ouahdi Marokko Afrika Cup

Zakaria El Ouahdi werd geboren in Hoboken (België), maar bezit ook de Marokkaanse nationaliteit. Hij koos er dan ook voor om voor Marokko uit t ekomen. Onlangs was hij met zijn land actief op de Afrika Cup voor beloften. El Ouahdi was er telkens titularis en liet enkel de overbodige groepsmatch tegen Congo (0-1 winst) aan zich voorbijgan. In de halve finale scoorde hij zowaar een doelpunt tegen de U23 van Mali. Benieuwd wat El Ouahdi kan betekenen in de Jupiler Pro League!

El Ouahdi scoorde tegen Mali het openingsdoelpunt:

El Ouahdi scoorde tegen Club NXT nog de winning goal in de promotie play-offs:

Ook interessant