Club moet deze 14(!) internationals missen én krijgt minste rust: "Ik zoek er niets achter, maar..."

Deze week zal er geen voetbal in clubverband zijn op onze Belgische velden. Het zijn weer interlands en dan worden er vaak spelers opgeroepen uit de Jupiler Pro League. Ditmaal is de grootste leegloop te zien bij Club Brugge. De landskampioen moet de komende week maar liefst veertien spelers missen. Coach Alfred Schreuder is niet al te blij met al deze interlandverplichtingen van zijn spelers. 

Internationals Club Brugge

Trainer Alfred Schreuder zal komende week niet veel spelers op zijn trainingsveld zien. Zo goed als het hele basiselftal is opgeroepen om voor de nationale ploeg te spelen. Zo zijn Mignolet, Vanaken en De Ketelaere opgeroepen voor de Rode Duivels, maar ook Lang, Skov Olsen, Buchanan, Hendry, Odoi en Adamyan mogen de kleuren van hun eigen land gaan verdedigen. Daarnaast zijn ook nog vijf beloften opgeroepen. Lammens, Mbamba, Sandra en Audoor mogen voor onze U21 en U19 gaan voetballen. Antonio Nusa is dan weer opgeroepen voor de U18 van Noorwegen. 

Alfred Schreuder

De coach van Club Brugge Alfred Schreuder is niet te spreken over de makers van de kalender. Blauw-zwart moet volgende week vrijdag als eerste weer aan de bak tegen Beerschot en dat vindt hij jammer: "Wij hebben de meeste internationals en dan zouden wij als eerste aan de bak moeten? Dat is toch een nadeel." De Nederlander wil zeker geen excuses inroepen, maar is wel teleurgesteld: "Ik zoek er niets achter, maar daar is toch niet echt over nagedacht, als je het mij vraagt." 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link