38-jarige ex-Rode Duivel geniet van pensioen: "Wat ik nu hele dagen doe? Niet veel, hé"

Nicolas Lombaerts is een 38-jarige ex-profvoetballer die ooit 39 caps voor de Rode Duivels verzamelde. De centrale verdediger hing echter drie jaar geleden zijn voetbalschoenen aan de haak en is nu wat op zoek naar zichzelf. Twee jaar lang was hij assistent-trainer van Hein Vanhaezebrouck bij KAA Gent, maar in juni 2023 hield hij dat (tijdelijk) voor bekeken. Voorlopig kent hij een rustig leventje met heel wat vrije tijd. Het Laatste Nieuws had een uitgebreid interview met hem en Voetbalflitsen pikte er de opvallendste quotes uit.

Nicolas Lombaerts assistent Hein Vanhaezebrouck

Twee seizoenen lang was Nicolas Lombaerts assistent van Hein Vanhaezebrouck bij KAA Gent. In juni 2023 stopte hij hier (tijdelijk) mee. “Het is niet dat ik het beu was. Of geen voldoening vond. Maar ik was zeven op zeven bezig. En dat was veel te veel voor mijn vrouw en kinderen. Maar het zou dom zijn om nu te roepen dat ik nooit meer iets in het voetbal ga doen. Zeker omdat ik pas drie à vier maand gestopt ben. De winter kan inderdaad een heel ander gevoel geven. Vandaar dat ik ook nog geen conclusies trek. Dit was voor mij een puur familiale keuze, waar ik vandaag heel blij mee ben. ‘Papa, moet je nu wééral weg’, zeiden de kinderen na verloop van tijd. Leuk is dat niet, hé. Neen, voorlopig hoeven clubs me niet te bellen.”, aldus Nicolas Lombaerts.

Nicolas Lombaerts luxeleven

Zoals gezegd zit Nicolas Lombaerts momenteel zonder werk en geniet hij dus van het leven met zijn familie. "Wat ik ik hele dagen doe? Niet veel, hé. Een beetje mijn ding doen. Wat meer op reis gaan, zo ben ik haast de ganse zomer weggeweest. Thuis wat dingen in orde brengen, in de tuin werken. En verder wat golfen, lopen en trainen in de fitness. Ik ben nog niets bijgekomen. Een paar kilo’s na de zomer, maar die heb ik er alweer afgetraind. Ik voel me sterk. Nooit heb ik zoveel gewicht geduwd als nu.”, klinkt het bij de 39-voudige Rode Duivel.

Pretpark

"Maar ik verveel me helemaal niet. De kinderen van school halen bijvoorbeeld, geeft me echt veel plezier. En het is snel 15u30. Als er eens een pedagogische studiedag is, ga ik met hen naar een pretpark. Laatst zijn we naar De Efteling en De Beekse Bergen geweest. Het is ook niet zo dat ik nu spectaculaire of gekke dingen zal doen. Of zotte hobby’s ga zoeken. Na je actieve carrière drink je eens een glas meer, maar ook daar ga je me niet vaak op betrappen.”, besluit Nicolas Lombaerts over zijn tijdsinvulling dezer dagen.

nicolas lombaerts luxeleven

2,5 jaar geleden werd Nicolas Lombaerts, zelf ooit nog speler van KAA Gent, voorgesteld als assistent-coach van Hein Vanhaezebrouck: