Geraerts raakt met Schalke 04 niet verder dan 0-0 gelijkspel tegen ... Belgische 2de klasser

Schalke 04 en Patro Eisden speelden donderdagmiddag een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. Twee ploegen waarvan je niet meteen verwacht dat ze tegen elkaar zullen spelen. Schalke 04 speelde vorig seizoen nog in de Bundesliga, terwijl Patro in Eerste Nationale uitkwam. Nu komen ze echter beide uit in de tweede afdeling van hun land, al is er nog een serieus contrast tussen beide clubs op vlak van historie, marktwaarde en grandeur. Hoe dan ook, de oefenmatch eindigde op 0-0, een zéér knap resultaat van de Limburgers.

Schalke 04-Patro 0-0

Schalke 04 en Patro Eisden speelden donderdagmiddag een oefenmatch die eindigde op 0-0. Een zeer matige partij met amper kansen, maar wel een knap resultaat voor de subtopper in de Challenger Pro League. De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren, en zo zijn er wel meer dezer dagen aangezien de interlandbreak bezig is. Schalke 04 speelde een dag eerder reeds tegen PSV (0-2 zege), waardoor coach Karel Geraerts heel wat reservespelers en beloften een kans gaf. Een volledige B-ploeg als het waar, maar toch een opvallend resultaat.

Karel Geraerts vs Stijn Stijnen

Schalke 04 speelde onder meer met deze namen: Michael Langer (38-jarige doelman), Marcin Kaminski (ex-international van Polen), Bryan Lasme (reeds twee goals dit seizoen), Niklas Tauer (gehuurd van Mainz), Blendi Idrizi (international van Kosovo), Cédric Brunner (normaal titularis en nu terug na blessure), Sebastian Polter (al drie goals dit seizoen) en Henning Matriciani (voornamelijk titularis). Verder kwamen heel wat beloften in actie. Geen topteam tussen de lijnen, maar wel nog steeds een aardige B-ploeg die niet verder raakte dan een scoreloos gelijkspel tegen de promovendus uit Eerste Nationale. Leuk feitje: zowel Karel Geraerts als Patro-coach Stijn Stijnen zijn afkomstig uit Limburg. Toch altijd beter dan een training, zo'n oefenwedstrijd!

De oefenmatch kon je volledig bekijken op Youtube:

Ook interessant