1 match, 1 goal: ex-Club-verdediger scoort meteen winning goal op speeldag 1 in Turkije (VIDEO)

Trabzonspor en Antalyaspor mochten vrijdagavond de Turkse Süper Lig op gang trappen. Terwijl geen van beide ploegen behoren tot de titelfavorieten, was het wel een interessante match om te volgen. Uiteindelijk zou de thuisploeg het halen met 1-0 op speeldag één van de nieuwe competitie. Het winnende doelpunt werd gemaakt door niemand minder dan Stefano Denswil.

Stefano Denswil Trabzonspor vs Antalyaspor

Na amper acht minuten was het al prijs voor Stefano Denswil. Tegen Antalyspor scoorde hij vroeg in de wedstrijd de 1-0, uiteindelijk ook de winning goal. De wedstrijd was gelijkopgaand, maar meer doelpunten vielen er niet te noteren. Stefano Denswil kennen we natuurlijk als een ex-Club Brugge-verdediger. De 30-jarige Nederlander kwam vorige zomer definitief over van Bologna en voetbalde ooit nog 192 matchen voor blauw-zwart. Bekijk hieronder zijn winning goal. Ook Simon Adingra scoorde trouwens meteen voor Brighton and Hove Albion!

Trabzonspor 1-0 Antalyaspor - Stefano Denswil 8'
by u/Meladroitaubut in soccer

Stefano Denswil vs FC Basel

Vorig seizoen speelde Trabzonspor in de Conference League nog tegen FC Basel. Thuis wonnen ze met 1-0 van de Zwitsers en ook toen was Denswil zéér belangrijk voor de Turken. Alleen maar lovende reacties:

"Ik hou van Stefano Denswil, hij kan maar zo zuiver spelen zonder fouten."

"Denswil is echt een kwaliteitspeler. Niet alleen zijn kennis van het spel maar ook zijn zuivere voeten. Hij wist de aanvallen van de tegenstander te stoppen met zijn druk op het middenveld en ook zijn timing is altijd juist"

"Denswil speelt geweldig, zonder fouten"

"Wat een beestachtige verdediger is die Denswil"

"Denswil en Hugo speelden geweldig voetbal vandaag" 

"Denswil speelde een heerlijke partij"

"Denswil was vanavond de beste van het team. Gefeliciteerd Trabzonspor."

Trabzonspor kampioen

Stefano Denswil werd twee seizoenen geleden nog kampioen met zijn Turkse ploeg Trabzonspor. De laatste landstitel van de Turkse eerste klasser dateerde toen al van 1984. Het werd dus een heus feest voor Trabzonspor en Denswil. Het was echter niet de eerste titel uit de carrière van de ex-Club Brugge-verdediger zijn. Met blauw-zwart won hij de titel al drie keer en met Ajax al twee keer. 

"Ik kijk er naar uit om echt geschiedenis te schrijven met Trabzonspor. Ik heb in België al meegemaakt wat het losmaakte, toen Club Brugge na elf jaar weer kampioen werd. Dat zal overtroffen worden bij de eerste titel na 38 jaar van Trabzonspor", vertelde hij destijds in een interview met De Telegraaf. 

stefano denswil trabzonspor

"Uiteindelijk voetbal je ervoor om mensen blij te maken en daarvoor kunnen we zorgen door de landstitel te pakken. We kunnen de club, de stad en de mensen van Trabzonspor iets heel moois schenken", voegde Denswil er aan toe. 

stefano denswil club brugge