Daar wel titularis: 'vergeten' Anderlecht-talent scoort voor Belgische U19 op zijn verjaardag

Wat gaat het de laatste maanden hard voor Lars Montegnies. De jonge middenvelder, die woensdag 15 november zijn achttiende verjaardag vierde, maakte eind juli zijn debuut voor KV Kortrijk in de Jupiler Pro League, 'versierde' een transfer naar de RSCA Futures en werd een Belgisch jeugdinternational. Woensdag stond hij in de basis met de U19 tegen Slovenië en scoorde hij zowaar een doelpunt.

Lars Montegnies Kortrijk Anderlecht

Lars Montegnies was een nobele onbekende toen hij op 30 juli 2023 zijn debuut maakte voor KV Kortrijk in de Jupiler Pro League. Op het veld van KAA Gent stond hij toen 89 minuten in de basis en ook de volgende partij tegen STVV mocht hij vanaf de aftrap aanvatten. Het probleem was echter dat Montegnies geen profcontract had bij KV Kortrijk en andere clubs hem transfervrij konden wegplukken. Dat gebeurde ook, want eind augustus trok hij naar Anderlecht om er bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League uit te komen.

Lars Montegnies RSCA Futures Challenger Pro League

De 18-jarige Montegnies was op de eerste speeldagen in de Jupiler Pro League een lichte ontdekking bij KV Kortrijk en leek dan ook bij de RSCA Futures veel minuten te gaan maken. Dat valt voorlopig wat tegen, zo stond hij er in zijn eerste tien wedstrijden in de Challenger Pro League geen enkele keer in de basis. Meestal valt hij zo'n 20 à 30 minuten voor tijd in op het middenveld, maar we kunnen wel stellen dat hij geen titularis is. Geen schande, want afgelopen woensdag werd Montegnies 'pas' achtttien.

Lars Montegnies Belgische U19

Terwijl Lars Montegnies bij de RSCA Futures geen vaste waarde is, is hij dat bij de Belgische U19 van Wesley Sonck wel. De jonge Rode Duivels speelden woensdagmiddag 1-1 gelijk op het veld van Slovenie. Lars Montegnies scoorde in de 66ste minuut de 1-1, terwijl officiële kanalen het doelpunt zien als een owngoal van Arjan Malic. De Belgische U19 zitten in de EK-voorrondes verder nog in een haalbare poule met Ierland en Albanië. De eerste twee stoten door.

Ook de Sloveense voetbalbond zette de gelijkmaker van de Belgische U19 op de naam van Lars Montegnies.