HOHO! Ultra's van traditieclub uit 3e Nationale zorgen voor GEKKE sfeer in derby (VIDEO)

Supporteren voor de voetbalclub waar jij o zo veel van houdt, het is iets van alle leeftijden én niveaus. Logischerwijze komen de fans van de eersteklasseclubs uit de Jupiler Pro League het meest in de actualiteit, maar ook in de lagere regionen van ons voetbal worden voetbalclubs onvoorwaardelijk gesteund. Kijk maar naar RAEC Mons, de traditieclub die tegenwoordig uitkomt in Derde Nationale.

RAEC Mons

Mons speelde in 2002 voor het eerst in onze Belgische hoogste klasse. Het degradeerde een paar keer, maar kon zich toch elke keer weer terug in Eerste Klasse knokken. Het seizoen 2013/2014 werd hen echter fataal. Mons degradeerde toen naar de Tweede Klasse en niet veel later gingen ze failliet. Nu zijn ze bezig aan een heropbouw in Derde Nationale.

Derbysfeer

Afgelopen weekend speelden ze de derby tegen RFCR Shymphorinois, die op een troosteloze 0-0 eindigde. Maar aan de support lag het alleszins niet: de ultra's van RAEC Mons zetten het stadion in vuur en vlam. Wist je overigens dat Marvin Ogunjimi er tegenwoordig aan de slag is? Anyway, zéér leuke beelden!

Ook interessant