Kent u hem nog? Ex-Anderlecht-speler bouwt na RSCA-periode mooie carrière in Franse Ligue 1

Veel wedstrijden heeft hij niet voor gespeeld Paars-Wit  want Pablo Chavarrìa werd in zijn periode in België vooral uitgeleend aan KV Kortrijk en KAS Eupen. Bij RSCA heeft hij niet veel kansen gekregen en speelde hij slechts 7 wedstrijden (2 goals & 1 assist). Zoals bijna elke voetballer begon zijn loopbaan in zijn thuisland Argentinië bij Club Atlético Belgrano. In 2010 kwam de jonge spits over naar België waar hij bij Paars-Wit een contract zou tekenen.

Ronde van België

In het toenmalige Constant vanden Stock-stadion was er voorlopig geen plaats voor hem dus werd hij na een half jaar uitgeleend aan Eupen. In de Oostkatons was hij goed voor 7 goals in 14 wedstrijden maar dat was niet genoeg voor de hoofdmacht van RSCA. Dus leende ze hem opnieuw uit aan KV Kortrijk waar het eerste seizoen hem goed beviel en alle partijen akkoord gingen met een extra seizoen bij de Kerels. In 78 wedstrijden bij KVK scoorde hij 13 keer en gaf 9 assists. Toen hij terugkwam in RSCA werd het al snel duidelijk dat hij andere oorden mocht gaan zoeken. Hij belandde bij het Franse RC Lens.

Vive la France

In Lens ontbolsterde Chavarrìa helemaal. In 3 seizoenen Lens speelde hij 98 wedstrijden (22 doelpunten en 9 assists). Hij versierde daardoor een transfer naar Stade Reims en daar zou hij uitgroeien tot een vaste waarde met 101 wedstrijden voor de Franse ploeg, 26 doelpunten en 15 assists. Afgelopen zomer volgde een nieuwe uitdaging bij het Spaanse RCD Mallorca. Daar kon de 32-jarige Argentijn zich nog niet doorzetten en speelde slechts 7 wedstrijden.

Dit had hij nog te zeggen over zijn periode bij KVK: 

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube: