Dit is het Team of the Week in 1B: Moeskroen, Virton, Waasland-Beveren en Deinze present

Niet alleen in 1A waren er afgelopen weekend spelers die het beste van zichzelf lieten zien, maar ook in 1B waren er enkele uitblinkers. Bij Voetbalflitsen wilden we deze spelers even in de verf zetten door ze in een TOTW te plaatsen, net zoals we voor 1A doen. Deze speeldag kende een aantal verrassende uitslagen, met als uitschieter de 1-0 overwinning van Virton, de laatste in de stand, tegen Westerlo, de eerste in de stand.

Team of the Week 1B 

Door die verrassende overwinning van Virton vinden we maar liefst vier spelers van hen terug in dit elftal. Doelman Timothy Martin hield samen met zijn defensie de nul tegen Westerlo, wat een klein mirakel was gezien het overwicht van de ploeg van Jonas de Roeck. Ze hadden maar liefst 72 procent balbezit, maar konden toch maar vijf keer op doel schieten. Dit mede door het puike verdedigende werk van William Rémy en Nicholas Rizzo. In de negentiende minuut maakte Aboubakar Sidibé de enige goal van de partij. 

Een andere opvallende uitslag was de 3-3 tussen Deinze en Waasland-Beveren. Deinze kwam terug van een 0-2 achterstand door een owngoal van Aleksandar Vukotić (24') en de goal van Youssef Challouk (72'). Kévin Hoggas (5') en Lucas Ribeiro Costa (10' en 85') waren de doelpuntenmakers voor Waasland-Beveren. Tenslotte scoorde Bafodé Dansoko (76' ) ook nog voor de ploeg van Wim De Decker. 

De andere spelers in deze TOTW zijn: Jérémy Taravel, Joachim Carcela-Gonzalez (broer van Mehdi) en Dylan De Belder. 

Ook interessant