Kampioen met Anderlecht en nu 34 jaar oud ... gekende linksachter zit nog steeds zonder club!

Ken jij Ivan Obradovic nog? Als je een fervente volger bent van de Jupiler Pro League, dan ongetwijfeld wel. De 34-jarige linksback heeft in België een verleden bij KV Mechelen en RSC Anderlecht. De Serviër speelde meer dan 130 wedstrijden in onze competitie en was daarin goed voor vijftien assists. Een andere speler met een verleden bij paars-wit is Rolando.

Ivan Obradovic

Ivan Obradovic kwam in 2013 als nobele onbekende aan in ons land. In 2009 versierde hij een knappe transfer van Partizan Belgrado naar Real Zaragoza, maar in 2013 mocht hij daar transfervrij vertrekken. Het duurde zeven maanden voor hij een nieuwe club vond: KV Mechelen. Daar beleefde hij mooie tijden en behaalde hij met Malinwa zelfs bijna Europees voetbal. RSC Anderlecht was gecharmeerd en kocht hem in juli 2015 voor 2,5 miljoen euro. Daar speelde hij maar liefst negentig wedstrijden en werd hij één keer kampioen. In de kampioenenmatch op Charleroi stond hij zelfs in de basis! So far, so good.

Zonder club

In 2019 liet Anderlecht de overbodige Obradovic echter gaan naar Legia Warschau, alvorens een jaar later transfervrij te vertrekken naar zijn ex-club Partizan Belgrado. De Servische linksachter speelde 27 matchen voor de nationale ploeg en is ondertussen 34 jaar oud. Partizan liet hem deze zomer transfervrij gaan, waardoor hij nu zonder club zit. Benieuwd of er hem nog iemand wil oppikken, zijn marktwaarde bedraagt momenteel 200.000 euro. Die gouden linker kan toch niet zomaar verdwenen zijn? Idrissa Sylla is trouwens een andere ex-Anderlecht-speler zonder club.

Hier zien we een interview met Ivan Obradovic, toen nog bij RSC Anderlecht