HUH? Wereldberoemde JPL-speler verbaast: "De Ketelaere, Zirkzee en Vanaken ken ik niet"

STVV verbaasde afgelopen winter vriend en vijand door met Shinji Kagawa een speler in huis te halen die bij onder andere Manchester United en Dortmund heeft gespeeld. De Kanaries staan natuurlijk wel bekend om hun link met Japan. Ze hebben een Japanse eigenaar en hadden naast Kagawa al zes Japanners in de selectie. Nog steeds is het heel straf dat ze hem wisten binnen te halen. 

Shinji Kagawa

Tot dusver is de transfer echter nog geen succes gebleken. Shinji Kagawa viel in totaal vijf keer in en kon nog geen goal of assist achter zijn naam schrijven. Dat de Japanner over een bovengemiddeld voetbalverstand en goede voetjes beschikt, staat buiten kijf. Maar echt imponeren was er voor de 97-voudige international nog niet bij.

De Ketelaere

In een interview met Het Laatste Nieuws vertelde Kagawa het volgende: "De Ketelaere, Zirkzee, Tissoudali en Vanaken ken ik niet. Bij welke ploeg spelen ze? Sergio Gómez ken ik wel. Hij doet het goed bij Anderlecht dit seizoen, toch? Hij gaf al twaalf assists. Bij Dortmund speelde ik met hem samen". 

 Shinji Kagawa

Nainggolan

"En Nainggolan, die ken ik ook. Vooral z’n leven naast het veld dan. Ik hou van zijn mentaliteit. Heel anders dan de mijne wel, we zijn absolute tegenpolen. Maar op het veld maakt hij evenzeer indruk", voegde hij er aan toe. 

 Shinji Kagawa