Wist jij het al? Opvallende JPL-club gaat fusie aan met ... bekende zaalvoetbalploeg

Twee recordkampioenen bundelen de krachten: Halle-Gooik, de Belgische topclub in het zaalvoetbal, gaat fusioneren met de zaalvoetbalploeg van Anderlecht. De nieuwe ploeg zal de naam RSCA Futsal krijgen. Door deze samenwerking mengt paars-wit zich in de zaalvoetbalwereld, een sport die in de lift zit. 

FP Halle-Gooik

De zaalvoetbalploeg uit Halle die in het lichtblauw speelt, won de laatste zeven jaar vijf titels en vier bekers in het Belgische zaalvoetbal. De club staat momenteel los op kop met 66 op 66. Ze wonnen tot nu toe dus elke wedstrijd, waardoor het duidelijk is dat zij de beste zaalvoetbalploeg zijn van het land. Vanaf volgend seizoen gaat de club als RSCA Futsal door het leven. 

"Het is de bedoeling om een win-winsituatie te creëren voor beide clubs", vertelt Lieven Baert, manager van Halle-Gooik. "We gaan nauwer samenwerken, al blijven we wel met dezelfde mensen werken. Maar zij worden dan bijgestaan door de grote organisatie die Anderlecht is. En dat is net de missing link die we als zaalvoetbalclub nodig hebben om een Europees topteam te worden net zoals voetbalclubs als Benfica, Barcelona en Sporting Lissabon die al allemaal een zaalvoetbalploeg hebben." 

RSCA Futsal

Anderlecht lijkt het zaalvoetbal ook te willen inschakelen voor zijn jeugd. "Naast het vereiste technisch vermogen neemt ook het belang van snelheid van uitvoering, intensiteit en decision making op korte ruimte toe in het moderne topvoetbal. In die zin is zaalvoetbal een interessante aanvulling in het voetbaltechnisch opleidingstraject van Neerpede", beweert hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans.

halle-gooik futsal