Serieuze kost: Mazzu geeft Anderlecht-speler van 15 miljoen euro wellicht basisplaats tegen KVO

Adrien Trebel ruilde in januari 2017 Standard in voor aartsrivaal Anderlecht. Normaal zou hij naar Gent trekken, want er was al een akkoord tussen beide clubs, maar alsnog slaagde paars-wit erin om de Franse middenvelder binnen te halen. De Brusselaars betaalden toen drie miljoen euro voor Trebel, met ook nog eens een tekenpremie van 3,3 miljoen euro daarbovenop. In die vijf jaar tijd speelde Trebel 111 wedstrijden voor de recordkampioen, met daarin negen goals en negentien assists. Teleurstellen deed hij zelden, maar het was vooral zijn blessureleed dat hem parten speelde.

Adrien Trebel

Onder Vincent Kompany vertoefde Adrien Trebel zelfs lange tijd in de B-kern. Dat resulteerde afgelopen winter in een uitleenbeurt aan het Zwitserse Lausanne-Sport, dat zelfs degradeerde uit de eerste klasse. Onder Felice Mazzu lijkt de Fransman herboren. Hij speelde heel veel in de voorbereiding en maakte er indruk, net als ploegmaat Yari Verschaeren. Er wordt dan ook verwacht dat hij zondag zal mogen starten in de competitieopener tegen KV Oostende. Met Lukasz Teodorczyk, ooit topschutter bij Anderlecht, gaat het dan weer veel minder.

15 miljoen euro

Opvallend: toen Trebel zijn contract in 2018 werd opengebroken, werd hij op dat moment met zijn jaarsalaris van 2,7 miljoen euro de best verdiende speler in de Jupiler Pro League. Meerdere keren werd geprobeerd hem van de hand te doen, maar geen enkele club wilde zo'n hoog salaris betalen. Met tot gevolg: een serieuze kost voor RSC Anderlecht, zeker toen hij niet meer aan de bak kwam. Het Laatste Nieuws rekende uit dat Trebel sinds zijn transfer in 2017 Anderlecht al vijftien miljoen euro kostte. Transfersom, tekenpremie en loon alles samengeteld, en dat voor amper 8.087 speelminuten. Of met andere woorden: per gespeelde minuut, betaalde paars-wit onrechtstreeks 1.854 euro aan de middenvelder. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 500.000 euro. Ex-coach Vincent Kompany jaagt dan bij Burnley weer op Genk-spits Ugbo.

adrien trebel anderlecht felice mazzu

Dit was zijn eerste interview als speler van RSC Anderlecht, zo'n dikke vijf jaar geleden. Daar was veel rond te doen gezien hij overkwam van Standard Luik.

Ook interessant