Ooit WK gewonnen en 1 van 's werelds beste middenvelders, nu bankzitter bij Italiaanse 2de klasser

110 interlands voor Spanje, 303 wedstrijden voor Arsenal, 198 partijen voor Chelsea, 151 matchen voor FC Barcelona, 1 Wereldbeker, 2 Europese Kampioenschappen, 2 Engelse titels, 1 Spaanse titel, 1 Europa Lague-zege en ga zo maar door. Cesc Fabregas moeten we natuurlijk niet meer aan jullie voorstellen. De Spanjaard wordt beschouwd als één van de beste middenvelders uit de 21ste eeuw. Helaas wordt ook hij een dagje ouder en nadert hij het einde van zijn carrière.

Cesc Fabregas

Ondertussen is Cesc Fabregas 35 jaar oud en heeft hij een marktwaarde van 'slechts' 1,5 miljoen euro. Vorige zomer verliet hij het Franse AS Monaco voor het Italiaanse Como 1907, dat is een Italiaanse tweedeklasser die momenteel tiende staat in de Serie B. Fabregas is er een onbetwiste titularis en één van de beste spelers uit de reeks zou je dan denken, maar niks is minder waar. Fabregas verzamelde er nog maar 729 minuten dit seizoen, verspreid over vijtien matchen. Daarin scoorde hij niet en ga hij 'amper' twee assists. Enkele keren bleef hij gewoon op de bank of viel hij zelfs buiten de selectie. Maar als hij in de basis staat, is hij wel meestal kapitein.

Como 1907

Fabregas wordt niet alleen een dagje ouder, ook fysieke kwaaltjes spelen hem parten. Elke wedstrijd volledig uitspelen lukt hem gewoon niet meer. In het seizoen 2021/2022 kampte hij nog met een zware hamstringblessure dat hem quasi het ganse seizoen aan de kant hield. De Spanjaard zette bewust een stap terug, maar heeft moeilijk om zich daar te laten gelden. Fabregas heeft nog een contract tot midden 2024, dan zal hij 37 jaar oud zijn. Het einde van zijn carrière vermoeden we dan?

Voor de fans van Como was zijn komst natuurlijk een sprookje. Zij hadden nooit gedacht dat een ex-Wereldkampioen hun team zou komen versterken. Dit zijn beelden van zijn komst in de zomer van vorig jaar: