4 jaar geleden 100 miljoen waard... 26 jarig ex-supertalent na 28 minuten gewisseld tegen Turkse 3de Klasser

Hoe zou het nog zijn met Dele Alli? De 26 jarige Engelsman was enkele jaren geleden nog één van de grootste talenten ter wereld en vormde samen met Harry Kane een topduo in de Premier League bij Tottenham Hotspur. De toekomst zag er rooskleurig uit voor Alli en hij was vier jaar geleden nog 100 miljoen euro waard. Echter is de realiteit vandaag een heel stuk anders.

Dele Alli

Nadat Alli de grote verwachtingen dan toch niet kon waarmaken bij de Spurs, verliet hij hen transfervrij en sloot hij zich in het begin van 2022 bij Everton aan. Na een half seizoen werd hij al uitgeleend aan het Turkse Besiktas, om terug zijn oude vorm te pakken te krijgen. Maar ook dit avontuur lijkt niet goed af te lopen: woensdag werd hij na slechts 28 minuten gewisseld in het bekerduel tegen Sanliurfaspor, een ploeg uit de Turkse Derde Klasse. Besiktas stond op dat moment 0-2 achter, maar ze wonnen uiteindelijk nog met 4-2.

Mourinho

Bij Tottenham kwam Dele Alli ook even José Mourinho tegen. De Portugese topcoach was duidelijk geen fan van het gedragd dat Alli toonde en dat was te zien in een documentaire van de Spurs. Mourinho vindt het zonde dat Alli niet alles uit zijn carrière haalt en vond hem altijd zeer lui trainen. Zulke beelden van achter de schermen zijn altijd zeer interessant om te bekijken, en er doken recent ook beelden vanuit de Anderlecht-kleedkamer op.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link