Bizar! Duitse ex-Wereldkampioen met 130 caps speelt op zijn 37ste bij ... Poolse nummer 12

Iedereen met een beetje voetbalverstand zal ongetwijfeld al van Lukas Podolski gehoord hebben. De nu 37-jarige Duitser speelde in het verleden 130 caps voor zijn land en werd in 2014 Wereldkampioen in Brazilië. Op clubgebied kende hij een prachtige carrière bij onder meer Bayern München, Arsenal, Inter en Galatasaray. En zijn voetbalcarrière zit er nog altijd niet op!

Lukas Podolski

Lukas Podolski ruilde in de zomer van 2021 namelijk het Turkse Antalyaspor in voor het Poolse Gornik Zabrze. In 46 wedstrijden was hij daar al goed voor dertien goals en tien assists, zeker niet slecht voor een Poolse middenmoter. Zijn club staat dit seizoen amper twaalfde, maar het zal je niet verbazen dat de ex-Wereldkampioen de vedette is van de Ekstraklasa, de Poolse competitie.

Gornik Zabrze

Je kan je afvragen waarom Lukas Podolski op zijn 37ste godbetert bij een Poolse laagvlieger voetbalt. Daar is echter een goede reden voor. Podolski werd namelijk geboren in het Poolse Gliwice en heeft een sterke band met het land omwille van zijn vader. Het zal hem dan ook een plezier zijn dat hij op die leeftijd in zijn 'thuisland' kan voetballen. Het blijft natuurlijk wel een opvallende stap in zijn carrière gezien zijn palmares! Zijn marktwaarde bedraagt momenteel nog 300.000 euro. Opvallend: Roberto Martinez kan de nieuwe bondscoach worden van de Polen.

Eén maand geleden scoorde Podolski nog vanaf de middenlijn: