3de Nationaler is de ENIGE club in héél België die nog geen goal slikte: leider met 19 op 21!

Bij Voetbalflitsen houden we maar wat graag de lagere regionen van ons Belgisch voetbal in de gaten, want ook daar vallen er wekelijks heerlijke verhalen te vertellen. Extra aandacht is het minste wat deze ploegen verdienen. Deze keer gaan we naar Derde Nationale, waar één ploeg een ijzersterke organisatie op poten heeft gezet: Onhaye.

Onhaye Derde Nationale tegengoals

Bij Onhaye zijn ze erg goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De club uit Wallonië staat na zeven speeldagen alleen aan kop in Derde Nationale. Niet zo speciaal, zou je denken. Wel als we één specifieke statistiek onder de loep nemen: Onhaye heeft momenteel een doelpuntensaldo van +16. De goalie van rood-wit moest zich dit seizoen nog niet één keer omdraaien. Daarmee is Onhaye de enige club in héél België die nog geen goal incasseerde dit seizoen. Een huzarenstukje, zonder meer!

CS Onhaye Croky Cup

Onhaye maakte dit seizoen overigens ook al furore in de eerste rondes van de Croky Cup. Ze versloegen onder andere Rebecq en schopten het tot de zesde ronde. Daarin moesten ze hun meerdere erkennen in het Harelbeke van Sammy Bossut. Twee jaar geleden lukte het hen ook al om de zevende ronde van de Croky Cup te halen, waarin ze het opnamen tegen toenmalig eersteklasser KV Oostende. Toen verloor het met 8-1 van de Kustboys.

Bekijk hieronder hoe CS Onhaye de overwinning tegen Rebecq vierde:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link