Bilal El Khannouss onthult: "Deze 2 Rode Duivels hebben een shirt van mij bemachtigd op het WK!'

Bilal El Khannouss beleeft de laatste maanden een sprookje. De Belgische Marokkaan maakte op 24 juli 2022 zijn debuut voor KRC Genk. Op speeldag één mocht hij toen drie minuten invallen op het veld van Club Brugge. Na de blessure van Luca Oyen mocht de man zelfs starten op speeldag twee, thuis tegen Standard Luik. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de basis. Echte statistieken kon hij nog niet echt noteren, maar El Khannouss maakte wel al indruk met zijn flair en geslaagde dribbels. Laten we niet vergeten dat hij amper achttien is!

Bilal El Khannouss

Bovendien mocht Bilal El Khannouss in november mee naar het WK in Qatar. Niet met België, wel met Marokko. En we weten natuurlijk allemaal hoe dat is verlopen. Marokko stuntte door de halve finales te bereiken, maar verloor dan van Frankrijk. El Khannouss maakte zijn debuut voor de Marokkaanse nationale ploeg in de troostfinale tegen Kroatië, waar de Genk-middenvelder aan de aftrap mocht starten. De fans waren toen laaiend enthousiast over zijn optreden! Het Nieuwsblad had donderdag een uitgebreid interview met hem. Wij pikten er de leukste quotes uit.

Eden Hazard

Eén van de leuke vragen die de jonge Marokkaan kreeg, was met wie hij allemaal shirts heeft geruild op het WK. Met wie ik van shirt heb gewisseld na de match tegen de Rode Duivels? Dat was heel raar, op een bepaald moment was ik mijn shirt kwijtgeraakt. Achteraf bleek Eden Hazard het te hebben bemachtigd om aan zijn zoontje te geven", aldus El Khannouss. Of met andere woorden: het kindje van de ex-Rode Duivel blijkt een grote fan te zijn van de Genk-middenvelder, of is Eden Hazard dat stiekem zelf ook?

Zeno Debast

Maar Eden Hazard is niet de enige Belg die een Marokkaans shirt van Bilal El Khannouss kon bemachtigen. Ook Anderlecht-verdediger Zeno Debast, die geen speelminuten maakte op het WK in Qatar, kreeg zo'n truitje in zijn bezit. "Omdat we per match twee shirts hebben, heb ik het tweede uitgewisseld met mijn ex-ploegmaat Debast. Hij had me na de match nog een berichtje gestuurd", aldus de 18-jarige middenvelder. El Khannouss is een ex-Belgisch jeugdinternational, vandaar dat de twee elkaar zo goed kennen.

Gavi en Kovacic

Uiteraard was er voor Marokko meer dan alleen maar de match tegen de Rode Duivels. Het Noord-Afrikaanse land speelde ook tegen Kroatië (2x), Canada, Spanje, Portugal en Frankrijk. En dus konden er massaal truitjes geruild worden. "Welke shirts ik nog over hield aan dit WK? Onder meer dat van Gavi en Kovacic", besluit Bilal El Khannouss in zijn interview met Het Nieuwsblad.

Eén van de knapste acties van Bilal El Khannouss bij KRC Genk dit seizoen:

Ook interessant