Vorig seizoen middenmoot en nu 0/12 ... Club uit 3de Nationale moet zich dringend herpakken!

KFC Zwarte Leeuw is een club uit Derde Nationale B. Vorig seizoen eindigde de Antwerpse ploeg nog als zevende, mooi in de middenmoot, maar dit seizoen zijn ze dramatisch begonnen. 0/12, drie goals gescoord en tien goals geïncasseerd na vier matchen. Verloren werd van Diest, Houtvenne, Nijlen en Wellen. Er is uiteraard nog niks gebeurd, maar dit is zeker niet de start waar de club op gehoopt had. Wat een contrast met Oostkamp, dat vorig seizoen kampioen werd in Derde Nationale en nu gewoon bovenin meedraait in een reeks hoger.

KFC Zwarte Leeuw

KFC Zwarte Leeuw sloot zich in 1926 aan bij de KBVB en kreeg het stamnummer 1124. Tot 1974 bleven de Antwerpenaren actief in de provinciale reeksen. Nadien werden 'De Leeuwen' een vaste waarde in de Vierde Klasse van het Belgische voetbal. De topjaren beleefde de club in zwart en geel van 1989 tot 1993. In die periode waren ze vier seizoenen actief in de Tweede Klasse en de derde plek in hun eerste seizoen was de hoogste eindpositie ooit voor KFC Zwarte Leeuw. Nadien zakte de club weer weg naar Vierde Klasse en tegenwoordig Derde Nationale. KFC Zwarte Leeuw werkt haar thuismatchen af in het Louis Van Roeystadion, met een capaciteit van maar liefst 6.000 toeschouwers. 'De Leeuwen' worden geleid door voorzitter Luc Sysmans en trainer Gino Swaegers. Hopelijk kan de Antwerpse club zich snel herpakken. Wist jij trouwens dat 'De Leeuwen' een prachtig clublogo hebben?

Clublogo Zwarte Leeuw

Zo'n acht jaar geleden kwam Beerschot-Wilrijk nog op bezoek naar Zwarte Leeuw. De club, die nu opnieuw in 1B speelt, fusioneerde en moest terug in de lagere reeksen heropstarten. Gevolg: enorm veel sfeer tijdens elke thuis- en uitmatch!