Tom Boudeweel ziet één groot nadeel aan sterke kern van Club Brugge

Club Brugge heeft wellicht de sterkste kern in jaren. Het heeft veel geïnvesteerd en kan eigenlijk twee sterke ploegen samenstellen. Ook radiocommentator Tom Boudeweel heeft dat opgemerkt. 

"Op alle posities hebben ze nu minstens een dubbele bezetting. Dat is de droom van elke trainer. Maar wat vooral opvalt is niet zozeer de breedte van de kern, wel de kwaliteit ervan. Club Brugge kan twee volwaardige elftallen op 1A-niveau opstellen. Met dat "tweede team" word je misschien geen kampioen, maar misschien haal je er wel de top 6 mee", aldus Boudeweel bij Sporza.

Hij merkt wel één nadeel op aan de sterke kern. "Vorig seizoen had je nog jonge kerels als Ngonge, die nog Champions League gespeeld heeft tegen Atletico. Dat is nu wel voorbij en dat is het negatieve aan deze situatie: qua jeugd zal er niemand meer doorstromen. De lat is met deze kern op CL-niveau gelegd en van de beloften is niemand sterk genoeg om nog door te stromen. Als de jeugdopleiding niet meegaat, kan er niemand meer doorbreken.", besluit Boudeweel.