Ken jij hem nog? Ooit Europees met Club Brugge, nu echte sterkhouder in 1e Nationale

Fries Deschilder, sounds familiar? Dat kan, maar wellicht enkel als je een echte Club Brugge-fan bent! Hij maakte er een tiental jaar geleden als jongeling zijn debuut, maar de echt grote doorbraak bij blauw-zwart kwam er helaas nooit. Niet getreurd, want dezer dagen speelt hij nog steeds op een mooi niveau.

Fries Deschilder

Geboren in Westouter doorliep de jonge Fries Deschilder daar uiteraard de jeugdreeksen. Daar pikte Roeselare de 12-jarige middenvelder hem op. Dat duurde niet lang, want twee jaar later was Club Brugge daar al gezet. Vijf jaar lang werkte hij zich op en op 31 juli 2011 was het zover: zijn debuut bij het eerste elftal van Club Brugge. Hij mocht er vijf minuten Niki Zimling komen vervangen. En ook Europees pikte hij zelfs zijn graantje mee! Hij verzamelde een handvol minuten tegen Qarabag en Birmingham. Verder dan zes optredens kwam hij echter niet en via een omzwerving in FC Eindhoven kwam hij bij KVC Sint-Eloois-Winkel Sport terecht. 

Sint-Eloois-Winkel Sport

Sint-Eloois-Winkel Sport mag trots zijn op hun geschiedenis, want de West-Vlaamse ploeg werd opgericht in 1940 en bestaat ondertussen toch al zo'n 71 jaar. Ze werken hun thuiswedstrijden af in het Sportpark Terschueren en draaien sinds 2019 vlot mee in Eerste Nationale. Ook dit seizoen kan je ze vinden in de buik van het klassement: ze staan momenteel achtste. Fries Deschilder is er één van de sleutelfiguren en komt er enkele bekend figuren tegen: Michiel Clyncke (ex-Club), Daan Debouver (ex-Club), Nicaise Kudimbana (o.a. ex- Antwerp en -Anderlecht) en Masis Voskanian (ex-Club).

Fries Deschilder, ex-Club Brugge, is een echte sterkhouder in Eerste Nationale

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link