Mertens duikt op in Extra Time: "Van welke Belgische ploeg ik het meest onder de indruk ben?"

Dries Mertens was maandagavond enkele minuten te zien in de nieuwste Extra Time-aflevering. Hij zat niet aan tafel met onder meer Filip Joos en Wesley Sonck, maar was wel te zien in de vragenronde aan het begin van de aflevering. De ja/neen-vragen zoals we het ook beter kennen. De ex-Rode Duivel had het onder meer over zijn toekomst bij de nationale ploeg, een mogelijke terugkeer naar België en het sterke Union Saint-Gilloise.

Dries Mertens Extra Time Anderlecht

In de Extra Time-aflevering van maandagavond ging het niet alleen over de sterke match van Jan Vertonghen tegen RWDM. Ook Dries Mertens kwam even kort in beeld. Hij kreeg enkele ja/neen-vragen voorgeschoteld en daar pikten wij de opvallendste fragmenten uit. Mertens heeft nog één jaar contract bij Galatasaray en is daarna een vrije speler. De vraag is of de 36-jarige aanvaller dan definitief stopt met voetballen of toch nog een nieuwe club zoekt. "Het is 50-50", klinkt het. Een terugkeer naar België (of Anderlecht) lijkt alvast uitgesloten. "Wat als Vertonghen belt of ik nog een jaartje naar Anderlecht kom? Neen. Ik heb zondag wel gekeken - het was een prachtige assist van Jan."

dries mertens extra time anderlecht

Dries Mertens Union Saint-Gilloise

De voormalige Rode Duivel kreeg natuurlijk meerdere vragen voorgeschoteld. Zo ook welke Belgische ploeg hij momenteel het best ziet spelen. En dan hoeft hij niet lang te twijfelen. "Van welke ploeg in België ik het meest onder de indruk ben dit seizoen? Ja, Union. Ik vind dat echt chapeau, echt chapeau, wauw. Hoe zij spelers verkopen en toch blijven presteren. Ik vind dat enorm mooi om te zien.", aldus Dries Mertens, die trouwens verklaarde niet echt meer te rekenen op een selectie voor de Rode Duivels. 

dries mertens extra time union

Dries Mertens bewees afgelopen weekend nochtans dat hij nog niet meteen hoeft te denken aan stoppen: