Wie is Gert Verheyen?

Wie is Gert Verheyen? 

Gert Verheyen werd geboren in Hoogstraten op 20 september 1970. Zijn professionele voetbalcarrière begon bij Lierse en nadien volgde vier jaar bij RSC Anderlecht en een fantastische 14 jaar bij Club Brugge. Hij won nooit de Gouden Schoen. Verheyen was een fantastische voetballer die het liefst uitkwam als een rechtsbuiten, aanvallende middenvelder of diepe spits. Zijn grootste successen behaalde hij bij Club Brugge, waar hij 14 seizoenen heeft gevoetbald. Na zijn voetbalcarrière probeerde hij het als trainer, maar dat werd geen succes. Momenteel is hij analist voor Sporza, commentator bij Eleven Sports en huisjournalist bij Het Nieuwsblad.. 

Hoe oud is Gert Verheyen? 

Dit jaar zal Gert Verheyen 52 jaar worden. 

Bij welke clubs speelde Gert Verheyen? 

Gert Verheyen begon zijn profcarrière bij Lierse en na twee seizoenen trok hij naar RSC Anderlecht. Bij de Brusselaars speelde hij 61 wedstrijden en kwam hij maar drie keer tot scoren. In 1992 vertrok hij naar Club Brugge en groeide hij uit tot een echte legende. In veertien seizoenen speelde hij 415 wedstrijden voor blauw-zwart en was hij 154 keer trefzeker. 

Bij welke jeugdclubs speelde Gert Verheyen? 

Gert Verheyen speelde al zijn jeugdjaren bij de club van de stad waar hij opgroeide, Hoogstraten VV. In 1986 ging hij naar Lierse om zijn profcarrière te starten. 

Wat is de voorkeursvoet van Gert Verheyen? 

Bij voorkeur is Gert Verheyen rechtsvoetig. 

Was Gert Verheyen ooit een Rode Duivel? 

Gert Verheyen doorliep vanaf de U16 alle jeugdploegen van België. Onder Paul Van Himst maakte hij in 1994 zijn debuut voor de Rode Duivels in een verloren wedstrijd tegen Denemarken. De wedstrijd nadien scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de Belgen. Uiteindelijk verzamelde hij in acht jaar tijd 50 caps en was hij tien keer trefzeker. 

Hoeveel WK's speelde Gert Verheyen? 

Gert Verheyen was er bij op het WK van 1998 in Frankrijk en ook in 2002 in Japan en Zuid-Korea. Daartussen was hij ook aanwezig op Euro 2000 dat georganiseerd werd door België. Alleen op het WK van 2002 geraakten de Rode Duivels verder dan de groepsfase. 

Won Gert Verheyen ooit de Gouden Schoen? 

Neen, Gert Verheyen won in zijn hele carrière nooit de Gouden Schoen

Hoeveel keer werd Gert Verheyen Belgisch kampioen? 

In totaal werd Gert Verheyen vijf keer landskampioen van België. In 1991 bij RSC Anderlecht en de overige vier keer telkens bij Club Brugge

Was Gert Verheyen ooit trainer? 

Absoluut, meteen na zijn afscheid bij Club Brugge werd hij aangesteld als coach van de Beloften. Dat was maar van korte duur, want een jaar later was hij alweer weg. Uiteindelijk was hij van 2013 tot en met 2018 coach van de nationale U19. 

Heeft Gert Verheyen ooit een ploeg in de Jupiler Pro League getraind? 

Zeker, in 2018 werd hij aangesteld om Adnan Custovic op te volgen bij KV Oostende. Die job oefende hij uit samen met boezemvriend Franky Van der Elst. Tot 6 maart 2019 was hij actief, want dan stapte hij na een teleurgesteld seizoen zelf op. 

Is Gert Verheyen een analist? 

Gert Verheyen is een analist voor Sporza. Hij is op maandagavond vaak te zien bij Extra Time en ook op donderdag is hij vaak aanwezig voor het Europese voetbal. 

Is Gert Verheyen een commentator? 

Tegenwoordig is Gert Verheyen co-commentator bij Eleven Sports. Hij doet meestal wedstrijden uit de Jupiler Pro League

Heeft Gert Verheyen een column? 

Elke zaterdag heeft Gert Verheyen een vaste column in het Nieuwsblad. 

Interview als KVO-coach

Zoals gezegd was Gert Verheyen één seizoen coach van KV Oostende. Hieronder zie je een interview met hem vanop winterstage.