GEWELDIGE GENEN! Dit Belgisch toptalent kan 4e generatie worden die voor Club Brugge speelt

In een dubbelinterview met de Knack vertelden vader en zoon Vermant over de club van hun hart: Club Brugge. Het is de club waar de vader, opa en overgrootvader van zoon Vermant ook speelden. Romeo Vermant kan de volgende worden in de familie en zo de vierde generatie worden die bij Blauw-Zwart speelt. Een viergeslacht bij één club is uniek. Bij AC Milan heb je nu Daniel Maldini, zoon van Paolo Maldini en kleinzoon Cesare.

Sven Vermant

Sven Vermant was een aanvallende middenvelder bij onder andere Club Brugge en Schalke 04. Hij speelde tot zijn zestiende in Derde Provinciale bij KV Hooik en verhuisde in 1989 naar KV Mechelen. Vier jaar later werd hij  getransfereerd naar Club Brugge, waar hij twee landstitels won en tweemaal de Beker van België. 

Romeo Vermant

Romeo Vermant werd achttien jaar geleden geboren in Gelsenkirchen, toen zijn vader nog bij Schalke 04 speelde. De spits voetbalde heel zijn jeugd bij Club Brugge en tekende in januari zijn eerste profcontract tot 2024. Hij is een vaste waarde bij Club NXT en wordt gezien als een van de grootste opkomende talenten van België. 

Via zijn moeder is hij de achterkleinzoon van Marcel Van Vyve, die in de jaren dertig voor Club Brugge speelde. Zijn grootvader Eric Van Vyve speelde in 1966 één bekerwedstrijd voor Club Brugge, tegen Sporting Sint-Gillis-Waas.

romeo vermant familie

Ook interessant