Wie is Rayan Berberi, een 19-jarige Luxemburgse middenvelder van Standard Luik?

Bij Voetbalflitsen schenken we veel aandacht aan de jonge talentjes uit de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League. Want voor je het weet breken ze helemaal door en spelen ze binnen enkele jaren in een buitenlandse competitie. Niet iedereen van deze talenten zal het uiteraard maken, maar we vinden het wel interessant om deze spelers aan jullie voor te stellen. Vandaag laten we je kennismaken met Rayan Berberi, een 19-jarige middenvelder van Standard Luik. Hij klopt aan de deur van de A-ploeg, maar komt momenteel nog uit voor SL16 FC in de Challenger Pro League.

Wie is Rayan Berberi Standard Luik?

Rayan Berberi werd geboren op 18 maart 2004 en is op moment van schrijven negentien jaar oud. De aanvallende middenvelder werd tot en met 2019 opgeleid bij FC Metz, maar maakte daarna transfervrij de overstap naar (de jeugd van) Standard Luik. Na uit te komen voor de U18 en de U21 van de Rouches, is hij sinds vorig seizoen een bepalende speler bij SL16 FC, de beloften van Standard in de Challenger Pro League. Ondanks dat zij allerlaatste staan in deze competitie, klopt Berberi aan de deur van de A-ploeg. Aan talent geen gebrek.

Rayan Berberi SL16 FC Luxemburg

Rayan Berberi speelt bij de beloften van Standard met het rugnummer 46. Hij speelt soms op de '8' en soms op de '10'. Dit jaar trekt hij gewoon de lijn door van vorig seizoen. Toen stond hij bijna altijd in de basis en dat is dit seizoen niet anders. Hoewel SL16 FC telkens onderaan bengelt in de Challenger Pro League, is Berberi wel degelijk een man die een hoger niveau aankan. Het is niet voor niets dat hij al werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Luxemburg. Zo zat hij op 9 juni  2023 al op de bank tegen Malta (0-1 nederlaag). Op amper negentienjarige leeftijd bedraagt zijn marktwaarde al 300.000 euro. Wanneer maakt hij zijn debuut voor de A-ploeg? Vorig seizoen mocht hij al op de bank plaatsnemen tegen Gent en OH Leuven!

Rayan Berberi scoorde vorig seizoen deze knappe goal tegen Deinze:

Ook interessant