Skov Olsen stelt de ideale Club-speler samen: "Lichaam van TJ, de rechter van Ruud en mijn linker"

In Het Laatste Nieuws verscheen donderdag een zéér uitgebreid interview met Andreas Skov Olsen, de Deense sterkhouder van Club Brugge. Het gebeurt niet zo vaak dat de rechterwinger met de pers praat, maar deze keer kwamen we heel wat te weten over hem. Het resultaat was een leuk interview vol leuke quotes en anekdotes. Eén keer kreeg hij de vraag om de ideale speler van Club Brugge samen te stellen, met spelers waarmee Skov Olsen nog heeft samen gespeeld.

Ideale Club Brugge-speler volgens Skov Olsen

Het moet gezegd zijn, een ideale speler samenstellen met kwaliteiten van (ex-)ploegmaats is zeker niet evident. Toch trachtte Andreas Skov Olsen op de vraag van de journalist te antwoorden. “Dan kies ik voor de mentaliteit van Noa. Hij ligt niet wakker van wat anderen over hem denken en gelooft zó hard in zichzelf. Soms is ie een beetje gek, maar Noa is mentaal zo sterk. Zeker als je ziet met hoeveel haat hij te maken krijgt. En qua humeur ga ik voor Mata - de vrolijkheid zelve. Voor het lichaam hangt het ervan af, of je snel moet zijn of niet. Maar aangezien ik mag kiezen: het lichaam van TJ Buchanan. Enorm gespierd, groot, snel én wendbaar. Doe daar nog de vista en het kopspel bij van Hans. De rechtervoet? Ik kan niet nog eens Hans zeggen. Oooh! Die van Ruud. Zijn hoekschoppen en vrije trappen waren altijd goed.", aldus Skov Olsen.

Gouden linker van Skov Olsen

Blijft nog over: de ideale linkervoet. “Mag ik mezelf kiezen? Charles had ook een goeie linker, maar doe toch maar die van mij", besluit een lachende Skov Olsen. Het moet gezegd zijn, De Deense flankaanvaller heeft misschien wel de beste linker uit de Belgische competitie. Het typeert hem dat hij naar binnen komt en met zijn linkervoet trapt, waardoor hij zéér moeilijk af te stoppen is. Olivier Deschacht tipte de JPL-verdedigers alvast over hoe je hem eventueel kan afstoppen.

Herbekijk hier nog eens het knappe doelpunt van Andreas Skov Olsen tegen RSC Anderlecht:

Ook interessant