Vandenbempt: "Er stinkt iets binnen de FIFA... en dat ligt aan deze man"

Gianni Infantino werd door het FIFA-congres in Parijs bij acclamatie herverkozen als voorzitter. Omdat er geen tegenkandidaat was, kon bij handgeklap zijn voorzitterschap bevestigd worden. Minder onschuldig dan u denkt want daarmee lijkt het alsof Infantino unanieme steun geniet…. Analist Peter Vandenbempt geeft zijn kijk op de FIFA

“Infantino was zeer ontroerd door de unanieme steun van zijn leden. Zelf noemde hij het dan ook ‘een feestdag’. Niemand praat nog over schandalen, juichte hij. Een dag later pakte de Franse politie zijn vice-voorzitter Ahmad op. Die zou 800.000 euro smeergeld ontvangen hebben. Oeps.”

“Het beleid van Infantino is gericht op zijn eigen ambitie. Het ronduit hallucinante idee van een groot WK voor clubs met 20 miljard euro mysterieuze sponsoring en het WK-gedrocht met liefst 48 landen. Infantino lag ook al onder vuur voor torenhoge privé-uitgaven, zoals een matras van ... 10.000 euro.”

En de hoop op hervormingen binnen de FIFA kreeg een forse klap toen hij al na één jaar Miguel Maduro opzij schoof. Die kwam aan het hoofd van een onafhankelijk comité dat zou toezien op de toewijzing van FIFA-postjes, maar zag Infantino dus liever niet gebeuren. De FIFA-officials worden met 220.000 euro per jaar trouwens nog altijd belachelijk veel betaald.

Echt lekker ruikt die nieuwe wind toch niet.